Французький режисер зніме 3D-кіно у Харкові

19.05.2013 09:00 Культура
http://elwo.ru http://elwo.ru

Учора, 18 травня, в кінотеатрі ім. О. Довженка в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся майстер-клас спеціаліста по 3D-графіці і кіноспецефектам Олів’є Кауфера.

Спочатку відвідувачі подивилися фільм Олів’є Кауфера «Ніч у цирку». Двогодинна стрічка – це повноцінна циркова програма, з клоунами, акробатами, гімнастами та дресирувальниками.

Як розповів Олів`є Кауфер фільм знімали трьома камерами протягом чотирьох днів. Більшість циркових артистів, що взяли у ньому участь, - це українці та росіяни.

Завдяки 3D-ефекту у глядачів виникало враження, що вони знаходяться не в кінотеатрі, а під куполом цирку. І після кожного виступу мимоволі хотілося плескати у долоні разом з глядачами у фільмі.
Після фільму Олів’є Кауфер розповів, звідки беруть початок технології 3D та, як, власне, необхідно знімати таке кіно. А потім він відповів на всі запитання, що цікавили глядачів.

Олів’є Кауфер також поділився своїми враженнями від Харкова. На подібному фестивалі в Україні він уперше.

- Мені дуже сподобалося у Харкові, особливо, люди та їх відношення до своєї власної культури. У Парижі такого нема, хібащо в інших регіонах Франції, - сказав він, - Ваше відношення до національних пісень, танців, які я побачив учора на концерті, мене дуже потішило і приємно здивувало.

Олів'є зізнався, що із задоволенням приїхав би сюди знову, аби зняти фільм.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта