Франко-український концерт у Харкові зібрав аншлаг (ФОТО)

04.06.2015 09:03 Культура
Фото Т. Лісна Фото Т. Лісна
У Харкові офіційно відкрилося представництво французької громадської організації «Альянс Франсез».

На честь цієї події 3 червня у ХНАТОБ імені М. Лисенка відбувся концерт Слобожанського симфонічного оркестру під керуванням молодої французької дирижерки Зайі Зіуані. У програмі україно-французького тандему звучали в основному уривки з опери "Кармен" французького композитора Жоржа Бізе. Окрім того, оркестр виконав дві українські композиції з опер Миколи Лисенка "Тарас Бульба" та Семена Гулак-Артемовського "Запорожець за Дунаєм".

Концерт зібрав аншлаг. До слова, вхід на нього був вільний. Концерт, зокрема, відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ален Ремі. Цього ж дня він урочисто відкрив у Харкові представництво культурно-просвітницької громадської організації «Альянс Франсез» на вул. Римарській, 34.

- Ми раді, що «Альянс Франсез» відтепер є у Харкові. Це ще один доказ того, що Франція всіляко підтримує Україну у такий скрутний час, - відзначив Ален Ремі.

Ален Ремі вітає харків’ян на концерті

«Альянс Франсез» спеціалізується, насамперед, на викладанні французької мови та організації культурних заходів для широкої громадськості. У центрі є медіатека та культуротека, якими можуть користуватися всі охочі. Крім того, «Альянс Франсез» пропонує лінгвістичні та культурні подорожі, надає необхідну інформацію студентам, які хочуть продовжувати своє навчання у Франції за посередництва «Campus France».

На базі «Альянс Франсез» також можна здати міжнародні іспити з французької мови «DELF - DALF». Керівником харківського представництва фундації «Альянс Франсез» став ректор Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця Володимир Пономаренко.

Окрім того, у Харківському національному університету імені В. Н. Каразіна цього дня відкрили також франко-український культурний центр. Невдовзі у Харкові відкриється Почесне консульство Французької Республіки. 

Довідка.«Альянс Франсез» - культурно-просвітницька неприбуткова громадська організація. Діяльність її представництв по всьому світу підтримується Міністерством закордонних справ Франції. У світі налічується понад 850 представництв організації в 137 країнах. «Альянс Франсез» у Харкові став 8-м представництвом організації в Україні.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта