Голлівудську історію розіграли у Харкові

31.05.2012 14:35 Культура
Голлівуд у Харкові Голлівуд у Харкові
24 травня в Харківському академічному театрі музичної комедії відбулася прем’єра вистави «Любов у стилі джаз» у форматі 6D.

В театрі це була перша прем’єра 2012 року. Виставу «Любов у стилі джаз» (за комедією німецького композитора Вальтера Колло «Любов по-американські») поставив режисер Леонід Садовський.

«Театр починається з вішалки», – казав відомий російський театральний режисер, теоретик сценічного мистецтва Костянтин Станіславський. Але музкомедія розпочиналася навіть не з вішалки, а з піднесеної атмосфери, яка царювала біля театру. Тож до глядацької зали публіка зайшла заздалегідь зацікавленою.  
   
Дія вистави відбувається в Голлівуді, за сценарієм жіноча половина обожнює кінозірку, власника Оскара – Гарольда Вільса. Кожна дівчина мріє стати його дружиною – і всюди панують брехня, змова і зрада. Усіх приголомшує, що з такого різноманіття фанаток він бере собі за дружиною стару, страшну, до того ще й кульгаву жінку. Проте таке рішення має приховані мотиви: щоб розірвати контракт з компанією «Fox», актору потрібно одружитися.

Його секретар Тобі та друг Чарлі Спенсер радять одружитися на «потворі», щоб і надалі залишатися кумиром усіх жінок. Згодом Гарольд зустрічає чарівну дівчину – Доллі Вудсен, у яку закохується до безтями, але на заваді їхньому щастю стає дружина. Вистава закінчується хепі-ендом: Гарольд (виконавець – Володимир Кудрявцев) залишається з Доллі (Наталія Коваль), вихователька Доллі, Моллі Веббс (Тетяна Циганська), – із Чарлі (Роман Куштим), Тобі (Юрій Костяниця) – із Джейн (Юлія Денисенко), екс-нареченою Чарлі та головою фан-клуба Гарольда Вільсона.

У цій виставі є все: ліричні дуети, іронічні й навіть сатиричні діалоги, кумедні вчинки, гумористичні ситуації, які дуже майстерно поєднані зі співом, танцями, джазовою музикою та неперевершеною грою акторів.

Як було заявлено, «Любов у стилі джаз» – вистава у форматі 6D. Для Харківського театру це новинка, досвід перейнято із Заходу, де такий прийом широко застосовується. За словами режисера-постановника Леоніда Садовського, формат 6D – це такий собі жарт, гра, іронія, у ньому завершення дії залежить від самого глядача. А на сцені такий формат втілюється за допомогою трансляції з двох проекторів.

«Любов у стилі джаз» – це інтерпретація відомої комедії Вальтера Колло. Леонід Садовський дописав деякі сцени, які зробили виставу дуже сучасною. Для режисера кожна прем’єра – це нова зустріч із публікою та феєрверк відчуттів. Леонід Садовський – не тільки відомий режисер, а й завідуючий кафедрою майстерності актора в Харківському національному університеті мистецтв ім. І. П. Котляревського. Саме тому в цій виставі в ролі дівчини на роликах (Світлана Тимченко) та актриси-початківки (Катерина Гордієнко) – студентки четвертого та другого курсів відповідно. Для Катерини Гордієнко «Любов у стилі джаз» – дебют, як і для диригента-постановника Тирана Нікогосяна.

Вистава вирізняється цікавим сюжетом, інтригою та вируючими пристрастями, віртуозною грою акторів, захоплюючими танцями та джазовими композиціями. А ще енергетикою драйву, за яку глядачі віддячили бурхливими оплесками стоячи.    

Анна Головінова, матеріал газети "Слобідський край" №64 від 29.05.2012

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта