Грандіозний ремонт: скільки цього року піде на реконструкцію харківських театрів

13.02.2013 14:30 Культура
http://sergeisavin.ru http://sergeisavin.ru
Цього року запланований ремонт у театрі ім. О. Пушкіна, театрі для дітей та юнацтва, а також музеї ім. І. Рєпіна.

Як розповів сьогодні на прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у 2013 році у драматичному театр імені О. Пушкіна має з’явитися нова обладнана мала сцена. Реконструкція обійдеться бюджету у один млн. грн.

Продовжаться ремонтні роботи і у Харківському театрі для дітей та юнацтва. Так, якщо у 2012 році був замінений дах, то наступними за планом є глядацька зала і сцена. За словами Дмитра Кузнєцова, загальний кошторис ремонтних робіт сягає 5 млн грн, проте цього року будуть виділені лише 1-2 млн.

Запланований також ремонт музею ім. І. Рєпіна у Чугуєві. Адже за два роки область святкуватиме 170-ліття з дня народження художника. До речі, зараз обласна адміністрація веде переговори на предмет проведення виставки робіт І. Рєпіна у Франції. Дмитро Кузнєцов висловив надію, що у найближчий час картини митця побачать найкращі музеї цієї країни.

Досі невизначеним залишається питання із театром ім. Т. Шевченка.

- Досить серйозні фінансові ресурси потрібні для початку роботи. Ціна питання сягає мільйонів гривень, - заявив Дмитро Кузнєцов.

Також він висловив сподівання щодо продовження реконструкції історичного музею. У 2013 році на ці роботи планують виділити 10 млн. грн.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта