Ігор Жуков видав книгу в пам'ять про батька, слобожанського журналіста

06.12.2017 15:43 Культура
У Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулася презентація нової книги телеведучого Ігоря Жукова, знайомого глядачам з 90-х років за програмами про кіно, і його батька, відомого на Слобожанщині журналіста, Леоніда Жукова, який працював у газетах Харкова і Чугуєва: «Червона зірка», «Вечірній Харків»,«Промінь», і пішов з життя в 2014 році.

Оригінальність видання в тому, що це книга-Аллігат: одна сторона повністю присвячена віршам батька, Леоніда Жукова, і отримала назву «Біла ворона з павичевим хвостом». Друга сторона книги присвячена творчості сина, Ігоря Жукова, і називається «Та, чиє ім'я шепоче вітер». 

Це не просто збірка віршів про кохання, природу, громадянський обов'язок, роль поета і поезії в прозі життя, а данина поваги, яку Ігор Жуков віддає світлій пам'яті свого батька — журналіста, публіциста, письменника і поета Леоніда Жукова.

«Саме завдяки татові я відбувся як творча людина. Він не дожив до сьогоднішнього дня, але творчість поета продовжує жити і після смерті. Ця книга, в якій відображена лише мала частина його поетичної спадщини, ще один крок у довгому і тернистому шляху Леоніда Жукова до свого читача», — ділиться думками автор поетичної збірки Ігор Жуков. 

На презентації зі спогадами про поета виступив його однокласник Віктор Стадник. Ігор Жуков прочитав вибрані вірші батька. А ведучий презентації Михайло Крамаренко познайомив присутніх з поетичною творчістю Ігоря Жукова. Твори двох авторів були тепло зустрінуті оплесками слухачів.

Леонід Жуков згрупував свої вірші не у звичні читачеві цикли, а в «поетичну скирту зі снопів ліричних віршів», а Ігор Жуков — у «поетичний бриз з поривів душі в ліричних віршах». Книга розкриває нові грані таланту відомих на Харківщині журналістів, які постають перед читачем в різних амплуа — мрійників і романтиків, ліриків і філософів, патріотів і правдолюбців...

Телеведучий, медіа-менеджер, творець інтернет-телеканалу «Харків-ТБ» Ігор Жуков, який нещодавно відзначив 25-річний ювілей на ТБ, у книзі постає, як і його батько, в зовсім іншому образі. Читач дізнається про незнайомого раніше Ігоря Жукова — тонкого лірика і натхненного поета. Свою книгу він присвячує ще бабусі і мамі, яка померла, коли йому було всього три роки.

У кінці презентації Ігор Жуков подарував читачам книги з автографом, перші примірники якої зайняли гідне місце в бібліотеці ім. В. Г. Короленка.

Володимир Гринько