Кастинг “Танцюють всі” у Харкові. Закулісні таємниці (ФОТО)

17.02.2014 08:39 Культура
Фото Ірини Гудзь Фото Ірини Гудзь

«СК» побував на попередньому кастингу проекту, який пройшов у Харкові, та дізнався закулісні таємниці популярного шоу.

Цьогорічний «Танцюють всі» – це вже сьомий сезон проекту. За цей час на шоу встигло вирости мало не ціле покоління молодих брейкерів, контемперів, бальників та універсальних танцюристів. Та попри шалений успіх і високі рейтинги, цього разу кількість охочих узяти участь у проекті дещо зменшилась. Але саме зараз, можливо, дійшла черга тих, хто не зміг потрапити на проект у попередні сезони через те, що не витримав конкуренції сильніших учасників і завсідників усіляких талант-шоу, над якими зазвичай посміюються. Безумовно, підросло й нове покоління, і саме на них роблять свої головні ставки організатори.

– Дуже приємно, що приходять молоді танцівники, яким уже виповнилося 18 років, які дивилися проект і мріяли потрапити до нас, – сказала кастинг-менеджер проекту Орина Плужникова. – Є в нас і ті, хто приходить кожного року. Їхня майстерність зростає, тому ми дуже раді бачити таких людей.

Переважну більшість учасників кастингу складають хлопці й дівчата віком до 20 років. За умовами шоу, кожен має заповнити анкету. Серед запитань, на які треба відповісти, – куди ви витратите гроші (500 тис. грн) у разі виграшу, яке ваше найбільше розчарування в житті, чому вирішили брати участь у шоу? Це робиться для того, щоб з’ясувати, наскільки той чи інший учасник буде цікавим телеглядачу, на яких моментах біографії можна буде зробити акцент у разі проходження танцівника у проект тощо.

Після заповнення анкети відводиться час на переодягання та розминку. Далі учасників запрошують до зали. Причому на суд комісії танцівники попадають не по одному, а групами по три – шість кандидатів. Кілька хвилин відводиться на ще одну розминку: організатори вмикають ту чи іншу музику та просять учасників на їх очах готуватися до основного виступу. Зазвичай танцівники у цей час ще раз роблять розтяжку, нахили, присідають. Таким чином, судді можуть побачити рівень фізичної підготовки, сором’язливість, який вигляд людина має на фоні своїх конкурентів, чи чує вона музику тощо. Далі учасники виступають уже поодинці.

Правила попереднього кастингу істотно відрізняються від телевізійного. Так, якщо в ефірі ми бачимо, що танцівники приходять із заздалегідь підготовленою хореографією і виступають під свою музику, то на першому етапі їм вмикають невідомі композиції. Причому на перших сезонах проекту правила були ще більш суворими. Учаснику могли запропонувати мелодію, яка зовсім не відповідала стилю, у якому він танцював.

– Я пам’ятаю, як хлопцям-брейкерам вмикали музику з балету. Це було дуже кумедно. Але всі намагалися якось пристосуватися, – розповіла фіналістка третього сезону «Танцюють всі», харків’янка Олена Пуль.

Тепер же журі запитує, музику якого стилю вмикати. Утім, щоб життя не здавалося медом, після основного виступу можуть попросити станцювати ще раз, але вже під музику іншого стилю.
Останній етап – інтерв’ю на камеру. Причому успіх у його проходженні не менш важливий, аніж хореографічна майстерність. Запитати можуть будь-що. Ким працюють ваші батьки, чи було у вашому житті кохання, хто ваш кращий друг? Усе це робиться для того, щоб отримати повне уявлення про індивідуальність і харизму учасника.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 20 від 15.02.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта