Харківські пенсіонери щотижня співатимуть і танцюватимуть у парках (ФОТО)

01.08.2013 11:37 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

У Центральному праку культури та відпочинку імені М. Горького відкрився V фестиваль Харківської міської творчості клубів активного довголіття «З весною у серці!»

Фестиваль, присвячений 70-річчю визволення Харкова від фашистсько-німецьких загарбників, зібрав творчих пенсіонерів майже зі всіх куточків міста. Усього на участь у заході подало заявок 15 колетивів клубів активного довголіття. 

Цей захід став у місті доброю традицією. З кожним роком фестиваль стає чисельнішим, яскравішим, багато колективів приєднуються до нас. Наш фестиваль приурочений 70-річчю визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників. Саме тому учасники вийшли за стіни своїх клубів на ці площадки, - сказала заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Пісні, вірші, танці та гуморески звучали сьогодні в ретро-зоні парку. Кожний клуб готовий був представити своїх зірок.

- А що робити, сидіти на лавках та лускати насіння? Одна втіха — поспівати з подругами, - ділиться Ніна Силка з клубу «Афродіта», яка сьогодні в образі мушкетера.


- Люди знаходять тут радість, повертаються до молодості. Ми організовуємо танці, походи в кіно, театри, зоопарк, - говорить Леонід Бранко, керівник КАД «Об'єднаймося, друзі», який представляє Ленінський район. Учасниці співочого колективу "Ромашка" клубу сьогодні даруватимуть слухачам пісні «Їхав козак за Дунай», «Розпрягайте хлопці коней», «У зеленому садочку» та ін.


БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

Важко відірвати погляд від учасниць етно-клубу «Домаха». Жінки прийшли сюди у власноруч створених костюмах. Оригінальні вишивки, яскраві вироби — ляльки мотанки — прояв української творчості. Окрім цього «Домаха» обіцяє ще й заспівати.

Виступи творчих колективів проходитимуть у парку ім. М. Горького кожного четверга з 11.00 до 13.00, а також на центральній алеї в саду ім. Т. Шевченка — кожну п'ятницю з 15.00 до 17.00.

Підбивати підсумки фестивалю та нагороджувати переможців у різних номінаціях організатори планують у жовтні.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта