Харківські рятівники розповіли про свої талісмани (ФОТО)

17.09.2012 11:34 Культура
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло
Сьогодні в День рятівника України в Національному університеті цивільного захисту України, який в наступному році святкуватиме своє 85-річчя, відкрився музей

історії становлення та розвитку пожежно-рятувальної служби країни та провідного навчального закладу.

- День відкриття музею вибрано невипадково, адже сьогодні ще й святкується православне свято Дня ікони «Неопалимої Купини», - розповів завідувач музею Юрій Білоус.

- За повір'ям, якщо у домівці була така ікона, то вогонь обходив  обійстя стороною. Саме вона і стала захисницею пожежних і рятівників. У музеї  презентовані сотні  фотографій, експонатів, історичних друкованих документів часів Великої Вітчизняної війни, розвитку пожежної охорони СРСР початку ХХ сторіччя і становлення навчального закладу, відео, документи, архівні газети.

Реставровані особисті архіви працівників університету, які працювали на початку 20-х  років минулого сторіччя. Зануритись в історичне минуле, поринути у світ славних традицій університету допоможуть відвідувачам музею не тільки старі відреставровані документи, а й відновлені світлини про життєдіяльність університету.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта