Художники з-під Харкова показали своє бачення України

05.03.2013 14:39 Культура
В Обласному центрі культури і мистецтва продовжують цикл виставок живопису та графіки митців районів Харківщини.

З 5 по 25 березня харків'яни мають змогу познайомитися з роботами барвінківських художників.

Виставку назвали “Барви Барвінкові” і дійсно вся експозиція грає колоритними барвами Слобожанської природи. Серед картин - полотна Віктора Волкова “Сади цвітуть”, “Після дощу” тощо, а також роботи його сина Олександра Волкова “Барвінкові портрети”, “Український пейзаж”, Юлії Гнієвської “Над тихою водою”, Юрія Костіна “Барвінківський зимовий сквер” та ін.

Барвінківські художники — мандрівники, тому на виставці представлені також пейзажі з Криму, Карпат та Прибалтики. Леонід Волков 15 років прожив у Ризі. Одна з його робіт, представлена на виставці - “Ризькі веселки”. Презентована робота Олександра Волкова під назвою “Карпати”. Ряд полотен, присвячених природі Криму, намалював барвінківський художник Віктор Лисиця.

Підготовка до виставки не коштувала барвінківчанам особливих зусиль. Адже, як розповів завідувач сектору культури і туризму Барвінківської РДА Юрій Троян, ще у 2003 році у Барвінківському краєзнавчому музеї відкрилася виставкова зала, у якій щомісяця художники з Барвінківщини виставляють свої роботи.

Як розповіли у Центрі, наступним у циклі виставок стане Харківський район.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта