Кінотеатр Боммер: що маємо і що буде (ФОТО)

01.02.2013 09:03 Культура
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Учора під час прес-туру до кінотеатру начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич та новий директор кінотеатру Тетяна Пурдич журналістам показали кінотеатр.

Як виявилося, у кінотеатрі багато занедбаних, брудних приміщень, які потребують не лише ремонту, а й генерального прибирання. Вікторія Маренич повідомила, що за підрахунками спеціалістів на повну реконструкцію кінотеатру необхідно близько 8-10 млн грн. Ці кошти залучатимуть з небюджетних джерел.

- Ми зробили бюджетний запит до бюджету 2013 року щодо виділення 500 тис грн для підведення опалення. Це задача №1, оскільки дуже некомфортно працювати кінотеатру у зимовий період. Відсутність теплопостачання сприяє подальшому руйнуванню будівлі, - розповіла Вікторія Маренич.

Ці сходи планують зробити парадними

Новий опалювальний сезон у 2013 році у “Боммері” планують зустріти уже з теплом.

До травня у кінотеатрі планують розширити холл, зараз частина його знаходиться в оренді. Можливо, в холлі навіть обладнають куточок, в якому відвідувачі зможуть випити чашечку кави в очікуванні сеансу.

Повну реконструкцію планують закінчити за два роки. За цей час у приміщенні обладнають кінокафе та музей.


У цьому приміщенні у майбутньому буде кінокафе

Як розповіла Вікторія Маренич, уже сьогодні іде збір книг для кафе. У закладі можна буде випити кави, а також почитати цікаву книгу. Кафе розташують на другому поверсі кінотеатру.


Музей у кінотеатрі відкриють уже після реконструкції, проте експозицію харків'яни зможуть побачити вже у травні, під час фестивалю “Харьковская сирень”

Для музею уже зібрали старі квитки на кіносеанси, фотографії. Поповнювати експозицію матимуть змогу всі харків'яни, які захочуть поділитися старими фото акторів, автографами тощо.

Кімната для майбутнього музею

В кінці глядацького залу є так звана яма, яка теж потребує ремонту. Як її використовуватимуть, поки не відомо.Вікторія Маренич озвучила можливі плани.

Яма для фотовиставок та перформансів

- У нас є багато пропозицій, починаючи від театральних постановок перед початком сеансу. Це європейська фішка. Також тут можуть бути різні фотовиставки, - поділилася Вікторія Маренич.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта