Харківські інваліди-візочники одягли вечірні сукні (ФОТО)

15.11.2012 06:22 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова

Учора на днях моди у Харкові пройшов показ одягу для жінок з обмеженими можливостями.

У проекті Fashion Chance взяли участь шість молодих харківських дизайнерів: Анастасія Мальцева, Олександр Бевзюк, Наталя Чехова, Емма Коростильова, Фаріда Магамедова і Ганна Яковенко. На суд глядацької публіки були представлені шість моделей вечірнього одягу для людей з обмеженими можливостями.

Дизайнери намагалися творити у першу чергу сукні, адже зі слів своїх моделей зрозуміли, що ці жінки носять переважно брюки чи спортивні штани. Акцент робився на створення романтичного жіночого образу, проте увагою не обходився й рівень зручності.

- Я хотіла дати зрозуміти моїй моделі Ользі, що вона також може носити спідниці. При цьому виглядатиме дуже привабливо і буде комфортно себе почувати.

Крім того, наряд, який я створила, можна легко одягати та знімати. Адже для людей з особливими потребами дуже важливо, щоб одяг був мобільним, - сказала дизайнер Анастасія Мальцева.

Фінал проекту Fashion Chance пройде у січні у Києві. Там будуть представлені роботи дизайнерів зі всієї України, у тому числі харківських модельєрів. Планується також створення колекції чоловічого одягу.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта