Кореспондентів СК ледь не вигнали з майдана під Харковом (ФОТО)

01.11.2012 07:38 Культура
Фото Інни Пирлик Фото Інни Пирлик
У селі Подоли у Куп'янському районі побудували новий дитячий майданчик.

Сім суботників провели (охоче й сумлінно!) мамусі й татусі, аби діточкам села Подоли Куп’янського району було де погратися. А ще – щоб було де вбрати до новорічних свят ялинку і влаштують свято.


Кошти на матеріали для майданчика та на каруселі виділила сільська рада, розповів голова Курилівської сільської ради (куди входить село Подоли) Володимир Серпокрил.
– Ми хотіли побудувати цей майданчик у рамках обласної програми міні-проектів: подали свою заявку і назвали проект «Молода сім’я – майбутнє села». Ми вважаємо, чим більше буде зроблено для дітей, тим більше молоді захоче залишитися в селі. На жаль, наш проект у конкурсі не виграв, – розповів Володимир Серпокрил.

Тож, аби гарна ідея не пропала, селяни не стали чекати наступного року, а вирішили самотужки побудувати майданчик. Ініціатором виступила депутат сільської ради Людмила Кравченко.

– Оскільки ці проекти розраховані на співфінансування (обласного й місцевого бюджету), було ухвалено рішення зробити майданчик своїми силами, – ділиться сільський голова. – Будували й упорядковували майданчик усі мешканці Подолів: самі розрівняли ділянку, засипали її піском, завезли бордюри. Ми називаємо цей майданчик народним, оскільки свої сили, натхнення й час уклали в неї батьки, бабусі, дідусі, що живуть у цьому селі.

Мешканці дуже відповідально поставилися до будівництва ігрового майданчика для своїх діточок.

– Улітку ми провели сім чи вісім суботників, поки повністю не спорудили майданчик. Розпочали роботи в середині липня і вже 24 серпня, на День незалежності України ми його відкрили.

На дитячому майданчику багато місця, він має доволі стильний вигляд, адже дитячий будиночок, грибочки, каруселі та лавки для батьків зроблено в одному «жанрі». Усі елементи «інтер’єру» дерев’яні, їх пофарбовано в теплий коричневий колір.
До речі, місця на майданчику вистачить і для нових каруселей. За словами сільського голови, вирішили робити ділянку просторою, аби в майбутньому спонсори мали можливість подарувати дітям більше каруселей.

Оглядаючи прибраний, «вилизаний» майданчик, Володимир Серпокрил згадав, що раніше на цьому місці гралися діти, але тут був смітник якийсь, а зараз любо-мило глянути.

– Коли я запитав у малечі, чи будуватимемо тут майданчик, вона почали радісно кричати «Ура!», – не приховуючи посмішки, ділиться сільський голова. Майданчик був у селі конче необхідний, адже в Подолах близько 100 дітей дошкільного віку.
– Цієї осені ми привеземо сюди дерева й висадимо їх уздовж майданчика, – ділиться планами сільський голова. Посеред майданчика уже навіть виділили місце для ялинки. ЇЇ теж посадять, аби потім на кожні новорічні свята прикрашати і влаштовувати гуляння.


У дитячого майданчика вже є свої місцеві охоронці. Так, поки кореспонденти «СК» випробовували нові каруселі, до них вийшла місцева жителька Тамара Ігнатівна. Жінка побачила людей у вікно і відразу вирішила перевірити, чи не прийшли незнайомці зашкодити. Каже, що охороняти майданчик їй допомагає ще одна сусідка, що живе напроти. Тамара Ігнатівна запевнила, що під її пильним наглядом дитмайданчик у повній безпеці.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №131 від 01.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта