Кращого спонсора та волонтера оберуть на Харківщині

09.11.2012 11:46 Культура
http://www.evro-2012.org http://www.evro-2012.org

Сьогодні робоча група на чолі із заступником голови ХОДА Євгеном Савіним та першим заступником голови Харківської обласної ради Оленою Олешко винесла на розгляд сесії Харківської обласної ради Програму розвитку громадянського суспільства в області на 2012-2015 роки. Її мета — налагодження зв'язків між владою та громадськими організаціями, залучення громадян до процесу прийняття публічних рішень на місцевому рівні.

- Ця Програма дозволить нам перейти на системну роботу підтримки розвитку громадянського суспільства за всіма напрямками. Це стане тим документом, за яким у подальшому будуть працювати всі громадські організації, - сказав Євген Савін.

Серед заходів, передбачених Програмою розвитку, - конкурси проектів для громадських організацій, проведення соціальних опитувань, вибір кращого волонтера та мецената. Родзинкою проекту стане й здійснення громадської експертизи діяльності облдержадміністрації щодо соціального захисту інвалідів.

- У часи Радянського Союзу у нас практично не було громадських організацій. Сьогодні ж, з одного боку, їх кількість дуже велика, проте більшість з них існує лише не папері. Сутність ще громадянського суспільства полягає у тому, що люди могли впливати на прийняття тих чи інших рішень, - сказав в.о. голови громадської ради при Харківській облдержадміністрації Олександр Радіонов.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта