Куди піти, що подивитися у Харкові у святкові дні. Афіша

30.04.2015 12:22 Культура
www.segodnya.ua www.segodnya.ua
8 травня у різних театрах і на концертних майданчиках Харкова відбудуться святкові концерти до Дня Перемоги.

У Харківському академічному театрі музичної комедії о 13.00 і 18.30 відбудеться Святковий концерт до 70-річчя Великої Перемоги. Своєю творчістю колектив харківської оперети висловлює щиру глибоку вдячність тим, хто відчув негаразди гігантської кривавої битви з фашизмом. У програмі концерту відомі мелодії про війну і Перемогу. Ведучі – Олексій Андренко і Світлана Тимченко.



У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка о 18.30 відбудеться концерт «Поклонимся великим тем годам». У виконанні солістів і хору театру, заслужених артистів пролунають відомі й улюблені «Темная ночь», «Смуглянка», «Синий платочек», «Журавли» та багато інших пісень війни.

А у Харківській обласній філармонії підготували Соціальний концерт до 70-річчя Перемоги о 18.30. Для глядачів пільгових категорій пролунають пісні перемоги у виконанні солістів і колективів філармонії.

Галерея «Мистецтво Слобожанщини»

7 – 23 травня – 5-та ювілейна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність». На виставці будуть представлені графічні та живописні роботи, скульптурні композиції, виконані як в академічних рамках, так і відповідно до тенденцій contemporary art. Отримавши основи реалістичного мистецтва, випускники продовжують традиції класичної образотворчої школи, якою славиться Харків.

До експозиції увійдуть роботи таких викладачів, як Костянтин Савченко (відомий в Україні та за її межами живописець, директор Харківського художнього училища), а також художники-викладачі, більшість з яких повернулися в стіни alma mater після отримання художньої освіти, принісши актуальні підходи до образотворчого мистецтва і освіти: Леся Кам’яна, Володимир Ковальов, Максим Кілочко, Олександр Мосін, Вікторія Жугар. З числа студентів у виставці беруть участь юні та активні творчі особистості, які вже скоро формуватимуть художній простір Харкова та України: І. Бобрицька, Б. Назаренко, А. Скрильова, А. Трубіцина, А. Кучеренко.

Представлені на виставці роботи є сукупністю академічної чіткості, сміливих та новаторських рішень, виразної образності, які дозволяють створити захопливий діалог між різними поколіннями художників, глядачами і майстрами. Урочисте відкриття виставки 7 травня о 17.00.

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка

8 травня, нд, 18.00 – «РеVIзоР», містична комедія Миколи Гоголя, переклад Остапа Вишні. Вистава. Режисер вистави позбувся хрестоматійного глянцю класичної п’єси і вільно обійшовся з її текстом, доручивши (на свій ризик) акторам в образах Хлестакова і його слуги Йосипа говорити, як приїжджим з Петербурга, російською мовою, а іншим сценічним персонажам, як аборигенам повітового українського містечка, – українською. Вільної інтерпретації з боку режисера зазнали і гоголівські чиновники.



Авторська викривальна сатира голосно звучить у сценічному трактуванні цих боязких і злодійкуватих повітових божків, її сенс прочитується не у суспільно-соціальному розрізі, а в площині, що визначається протистоянням «пекла» і «неба». Вихідці з пекла Хлестаков і Йосип свідомо вербують до свого стану неофітів з українського чиновництва, що більш докладно випливає зі «сцени хабарів» у виставі. А щодо «неба», шлях до якого ненав’язливо заявлено у сценографічному рішенні вистави, то нехай глядачі поміркують про це у затишній залі театру.

Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. А. Афанасьєва 

10 травня, нд, 11.00 – «Сказка о трех поросятах», дуже англійська казка для дошкільного і молодшого шкільного віку. Так уже повелося, що в якій би казці нам не зустрічався Вовк, він обов’язково злий і підступний, і за будь-яку ціну намагається влаштувати яку-небудь капость. От і братам-поросятам доведеться натерпітися страху. Ось тільки чи через вовка? А може, через свої лінощі і задавацтво? Зустріч із вовком багато чому навчила нещасливих поросят. Чому? Про це глядачі узнають на виставі.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта