Куди сходити на вихідних у Харкові. Театральна афіша

13.02.2014 07:00 Культура
http://xn--d1atacfow1c.com/ http://xn--d1atacfow1c.com/
"СК" рекомендує відвідати наступні виставки та театральні вистави цього тижня.

Харківська обласна філармонія

15 лютого, сб, 12.00 – «Эффект Моцарта», концерт для майбутніх мам і маленьких дітей. У програмі – найкращі твори класичної музики.

18.30 – «От оперетты до мюзикла». Солісти філармонії виконають арії і дуети з популярних оперет, музичних комедій і мюзиклів. Ведуча – музикознавець Жанна Комлєва.

16 лютого, нд, 18.30 -- «...И чувствуй сердцем», прем’єра в Україні і в Харкові. Олег Безинських (контр-тенор, Москва) і Станіслав Калінін (орган, Харків) виконають твори Д. Доуленда, Г. Генделя, В. А. Моцарта, Р. Фрімля, Х. Родриго, Г. Манчіні, А. Калейса.

Харківський державний академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна

15 лютого, сб, 19.00 – «Дуэнья», Р. Шерідан, комічна музична вистава на 2 дії.

Дві вродливі іспанські дівчини мріють вийти заміж за своїх кавалерів – щирих і сміливих, хоча й бідних людей. Однак батьки намагаються примусити зіграти весілля з багатими, старими женихами. Спритність і хитрощі, придумані дуеньєю, допомагають дівчатам уникнути сумного сватання і здійснити свої мрії. Як їй усе це вдалося?

16 лютого, нд, 12.00 – «Старая дева» (різдвяні мрії), Н. Птушкіна, комедія на 3 дії.

Що таке різдвяна історія? Це казка зі щасливим фіналом, яка за зовнішніми прикметами дуже нагадує правду. Для спокою матері, що відчуває наближення смерті, її донька, стара дівка, видає чоловіка, що помилково потрапив до їхнього дому, за жениха, а продавчиню овочевого магазину – за давно втрачену доньку. На цю авантюру вона зважується, аби переконати мати, що її життя налагоджене, що вона не залишиться на самоті. Однак доля любить сюрпризи, і до кінця історії герої і справді перетворюються на одну дружню родину. 

16 лютого, нд, 19.00 – «Рохля», Марсель Ашар, вистава на 3 дії.  

А вас дражнили у дитинстві? Адже так часто буває: бовкне який-небудь дотепник у перепалці безглузде слово, а воно впаде в душу назавжди. І живеш собі далі, дорослішаєш, а образливе прізвисько не забувається. І от уже дитяча забава перетворюється на норму життя, юнацьке протистояння стає основою дорослих стосунків. 


Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка

15 лютого, сб, 18.00 – «Смішні гроші», Рей Куні.

Це гостросюжетна комедія з усіма ознаками детективу, подружньої драми, з еротичними витівками та... великими грішми. Це іронічний і веселий погляд на людину з її слабкостями, надіями та бажаннями бути щасливою.

16 лютого, нд, 18.00 – «Маленькі подружні злочини», Е.-Е. Шмітт.

За плечима Жіля та Лізи – і радість, і біль від подружнього життя. Часом їм здається, що слід було б розірвати невдалий шлюб, та кожен із них не наважується першим поставити крапку в цій грі. Майже детективна історія стосунків між чоловіком і жінкою приводить до парадоксального фіналу.


Харківський театр для дітей та юнацтва

15 лютого, сб, 11.00 – «Дюймовочка», О. Подорожко за Г. Х. Андерсеном, казка на 2 дії.

Казка про маленьку дівчинку Дюймовочку, яка народилась у квітці і знайшла щастя в тому, що була дуже доброю і вміла мріяти. Вона потрапляє до хитрої Миші. Спокусившись на багатства старого сліпого Крота, Миша збирається видати за нього заміж свою випадкову гостю. Добра Ластівка приходить на допомогу Дюймовочці й забирає її у країну ельфів. 

16 лютого, нд, 11.00, 14.00 – «Как Кощей на Василисе женился», Ю. Боганов, російська казка навпаки.

Це новий погляд на звичних казкових героїв. Виявляється, «беззахисна» Василіса може сама за себе постояти, а «грізному» Кощею взагалі властиві сентиментальність і зворушливість. Головна думка, яку хочуть донести постановники: добро є в кожному з нас, і не варто цуратися його проявляти. 

Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. А. Афанасьєва.

15 лютого, сб, 11.00, 13.00 – «Сказки Андерсена», історії чарівної скриньки, для молодшого шкільного віку.

На світі є багато різних скринь. Одні стоять на горищі, інші вкриваються пилом у темних коморах. Але є особлива скринька, яка є на сцені театру. У ній живуть декілька казок: «Свинопас», «Принцесса на горошине» та «Стойкий оловянный солдатик». Цей триптих про любов поведе глядача в безмежно дивний світ прекрасного.

18.00 – «Моя прекрасная леди», музична комедія за мотивами творів Б. Шоу і Ф. Лоу.

Всі знають давньогрецьку легенду про скульптора Пігмаліона, який вирізав із каменя настільки прекрасну дівчину, що боги зголосилися над ним і вдихнули життя у статую. Однак пігмаліони бувають різними, і деякі хоч і здатні створити дещо досконале, геть не здатні наділити своє творіння душею. Тому й самі бездушні. Мабуть, саме таким і є містер Дулітл, майстер лінгвістики, що вирішив перетворити просту продавчиню квітів на витончену леді. Виставу витримано у стилі ретро, вона занурює нас в атмосферу старої Англії.

16 лютого, нд, 11.00, 13.00 – «Еще раз о Красной Шапочке», С. Коган, С. Єфремов, музичні пригоди за мотивами казки Шарля Перро.

Практично всі знають історію про маленьку дівчинку, що отримала своє ім’я від червоного капелюшка, який носила. І також усі, напевно, знають, що мама послала її через ліс відвідати бабусю й віднести старенькій пиріжки. І про вовка всі знають. Але те, що в казку можна потрапити й безпосередньо взяти в ній участь, прямо разом із веселими героями, напевно, знають зовсім не всі! Спектакль-гра – унікальна можливість для дітлахів і дорослих, які ще не встигли вирости, стати учасниками театральної казки.

Харківська муніципальна галерея

10 лютого, пн – 22 лютого, сб – «Зеркальце жизни», скульптура Олександра Ковальова при участии Михаила Жукова, левкас.

З 10 лютого на двох поверхах галереї заживуть більше ніж три десятки робіт із дерева і бронзи. Якщо замислитися, то дивно, наскільки важливу роль у житті людини грає дзеркало. Дитина підступає до створення свого образу, коли починає пізнавати себе в дзеркалі. Метафора «дзеркало» як ніяка інша пасує до ретроспективної виставки будь-якого автора. Скульптор так і назвав свою виставку – «Зеркальце жизни», поєднавши в цій назві легку іронію і ідею погляду на свою творчість збоку.

Харківський художній музей

10 лютого, пн – 9 березня, нд – «Залишитись у бронзі навіки», фотовиставка до 200-ліття Т. Г. Шевченка.

У виставковому залі Харківського художнього музею відрилася виставка, присвячена харківському пам’ятнику Кобзарю. Автори – фотограф Ігор Лаптєв і журналіст Інна Можейко. На виставці представлено унікальні історичні фотографії, що розповідають про історію створення пам’ятника. Зокрема, конкурсні проекти і кадри з відкриття, а також сучасна художня фотографія.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №18 від 11.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта