Мішель Мерсьє готова щодня літати до Харкова і знятися тут у кіно (ДОДАНІ ФОТО)

18.05.2013 17:05 Культура
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулася зустріч з легендарною Анжелікою — актрисою Мішель Мерсьє.

Зал був переповнений. Серед шанувальників актриси — молодь та літні люди. Це свідчить лише про те, що вона стала кумиром поколінь. І сьогодні ідеал жіночності, краси, ідеал матері і люблячої жінки, яким була і є героїня актриси для багатьох жінок, прибула до Харкова на кінофестиваль «Харьковская сирень».

Зал зустрів улюблену актрису бурхливими оплесками стоячи. На початку зустрічі глядачам показали фільм про творчість і життя легендарної актриси - «Мішель Мерсьє. Нескорена».

Під час перегляду у самої актриси на очі наверталися сльози.

Після фільму Мішель Мерсьє вийшла на сцену і зал знову зустрів її оплесками стоячи. Перше питання надійшло від читачки газети «Слобідський край» - Тетяни Сиром'ятникової із селища Печеніги. Вона перемогла у конкурсі на краще запитання Мішель Мерсьє.

Читачка запитала актрису про її улюблену роль.

- Важко відповісти на це запитання. Роль Анжеліки з п'яти фільмів — це найбільш об'ємна, - каже актриса, - Це найповніша роль, зіграна за мою кар'єру, та з іншого боку, я грала з багатьма знаменитими акторами у знаменитих режисерів. Але, Анжеліка — це та роль, яка є найповнішою.

Актриса також сказала, що коли прочитала сценарій фільму, зрозуміла, що ця роль саме для неї.

Далі надійшло запитання, про жіночі чари самої актриси: чи користувалася вона такою ж популярністю у житті, як її героїня на екрані.

- Дійсно багато чоловіків любили Анжеліку, багато чоловіків любили Мішель і багатьох чоловіків любила Мішель, - відповіла актриса. - Треба бути природною, натуральною, любити себе і тоді вас полюблять інші.

У Мішель Мерсьє запитали, як вона відноситься до того, що розпочалися зйомки римейку «Анжеліки».

- Я абсолютно не знайома з режисером. Я знаю, що він уже знайшов актрису на головну роль. Єдине, що хочу побажати, щоб через 50 років цей фільм був таким же популярним, - сказала Мішель Мерсьє.

Чоловіки у залі цікавилися, які стосунки у акторки складалися із колегами по фільму.

- У той час я відчувала себе абсолютно щасливою. У мене був чоловік і ні про яких інших чоловіків я не думала. Я вірна жінка, - сказала актриса.

Вона також розповіла, що боялася працювати з Жаном Габеном, але щаслива від того, що випала така нагода.

У Мішель Мерсьє запитали про її улюблене місто у Франції та про Харків.
- Щодо Харкова, я хотіла б повернутися сюди якомога скоріше, бо, на жаль, не так багато я встигла побачити. Мене дуже добре прийняли у цьому місті. Я щиро вам за це дякую, - сказала вона.- Я народилася в Ніці, на березі моря. А живу я у Каннах. Там зараз проходить кінофестиваль. Так дати співпали. Але я надала перевагу приїхати сюди, аніж залишитися там.

Вона також подякувала за те, що їй допомогли з перельотом і додала, що літала б сюди хоч кожного дня.

Мішель Мерсьє розповіла, що зараз займається прочитанням кількох сценаріїв і додала, що з задоволенням знялася б в українському кіно.

На питання, про що актриса мріє сьогодні, відповіла, - не бачити жахи по ночам.

Харків'яни не лише задавали питання, а й засипали улюблену акторку компліментами. А ще побажали Анжеліці бути щасливою. Мішель Мерсьє подякувала і сказала, що їй цього якраз не вистачає.

Після творчої зустрічі начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич подякувала акторку за те, що вона приїхала до Харкова.

- Ми можемо з вами написати прекрасний сценарій і реалізувати його, де у головній ролі, безумовно, буде сяяти Мішель Мерсьє, - сказала вона.

Коли зустріч закінчилася, зал вибухнув оплесками і ще довго не відпускав актрису — кожен хотів подарувати квіти, сказати спасибі і отримати автограф.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта