Літаючі велосипеди презентували у Харкові

22.04.2013 06:08 Культура
http://www.balloonhq.ru http://www.balloonhq.ru
Зелена трава, що росте у геометричних фігурах, катання на велосипедах у повітрі, об’ємні картини – все це можна побачити у галереї «Бузок», де проходить виставка молодих монументалістів.

Виставка студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв «Майстерня» у галереї «Бузок» відкрилася цими вихідними. Свої картини тут показали вихованці кафедри «Монументального живопису». Як розповіла куратор проекту, старший викладач Дарія Хрісанфова, для студентів це унікальна можливість показати свою творчість. Адже полотна, представлені на виставці, – це не академічні роботи, тому, у кожній картині відчувається свій характер, неповторний почерк та індивідуальність автора.

- Це роботи об’єднані однією темою - пошуком сенсу життя, - каже Дарія Хрісанфова. – Ми дуже раді, що у нас є можливість виставити їх і показати, що ми вміємо. Ця творчість – особистісна. Вона не носить ідеологічного, ідейного характеру. Вся ідея направлена на внутрішній світ людини. Ми хочемо показати, що інтер’єр повинен бути особистим, людським.

Куратор проекту розповіла, всі матеріали, які застосовували у своїх полотнах студенти, екологічно чисті. Так, картини малювали не лише на папері, а й на дошці, мішковині та на деревній корі. Студенти використали різні техніки – графіто, вітраж, мозаїку. Є серед робіт і об’ємні рельєфні картини. Такі представив на виставці Олексій Постульга.

- Моя робота «Кораблі пустелі» складається з двох каркасів, у які вставляються різні сегменти полотен. Ідея полягає в тому, що головний силует роботи окреслює силует корабля і фон нагадує орігамні сегменти. Тобто життя людина складається із певних відбитків, сегментів і нагадує корабель, що пливе за течією. Людина обирає його для себе сама, - каже Олексій Постульга.

У циклі робіт Олександри Архангельської – в «головній ролі» виступає трава. У геометричних фігурах на чорному фоні юна художниця зображує зелену траву.

- У моїй першій роботі «Раз трава» трава росте у колі. Це прообраз планети Земля, - каже студентка. – Коло символізує гармонію. Ці картини – це певний посил берегти екологію, озеленювати нашу планету.

А от у Артура Анохіна картини носять повітряний, мрійливий характер. На виставці молодий монументаліст представив багато своїх робіт. На одній з картин зображена скрипачка, навколо якої розкидані листи, ноти, які, як пояснив автор, символізують спогади про минуле. І,мабуть найромантичніше полотна виставки, – це дві картини, на яких зображені чоловік і жінка, що їдуть на велосипедах між хмарами назустріч одне одному.

Всього артпроект «Майстерня» представив близько 50 робіт 11 авторів – куратора проекту Дарії Хрісанфової, Олександра Анохіна, Артура Анохіна, Олександри Архангельської, Катерини Вільховецької, Олександра Євсюкова, Юлії Їльїної, Андрія Саченка, Олексія Постульги, Івана Шульгіна, Чжан Бо і Тан Й. Виставка триватиме два тижні.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта