М. Добкін побував на показі української моди

11.10.2012 14:43 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
На презентації відкриття Слобожанського музичного порталу пролунали українські пісні, а також відбувся показ українського вбрання від театру мод «Текстикум» .

На Слобожанському музичному порталі будуть розміщені більше 1000 записів української музики та пісень, серед яких вітчизняний джаз, фолк, естрадна та оперна музика. Музичні твори потраплятимуть у мережу поступово, проте вже сьогодні там можна побачити перлини української музики.

Ідея створення порталу належить фотографу та музиканту Євгену Нємцову, який більше 20 років збирав вінілові пластинки. За словами меломана, його колекція налічує більше 30 тисяч платівок, проте українських з них трохи більше тисячі. Євген Нємцов зізнався, що деякі з них йому довелося виписувати з-за кордону. Так, пластинку із піснями Олександра Білаша колекціонер купив у США.

- Коли я побачив, що в мене є близько тисячі платівок, на яких записана чудова українська музика, я почав шукати її в Інтернеті. Виявилося, що у мережі можна знайти лише 5 % того, що маю я. Тобто, такої музики просто ніде немає, - розповів Євген Нємцов.

На презентацію порталу завітав губернатор Михайло Добкін, який привітав Євгена Нємцова з реалізацією задуму.

- У різний час на території області творили різні видатні композитори. Я впевнений, що Харків надихав їх на створення творів, які будуть жити століття. В порталі зібрано понад тисячі музичних творів різних напрямків, які будуть дарувати можливість поринути в наше минуле. Вони були записані в різний час на різних носіях, але завдяки інформаційним технологіям ми можемо зазирнути в різні епохи, - сказав Михайло Добкін.

ФОТО ПРЕЗЕНТАЦІЇ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта