М. Добкін розповів, як Співаков вмовив його купити скрипку

23.12.2012 09:49 Культура

Під час церемонії вручення стипендій Фонду молодих обдарувань Михайло Добкін подарував учню  8 класу середньої спеціальної музичної школи Дмитру Удовиченку скрипку 1984 року італійського майстра Цезаря Магріні.

Дмитро Удовиченко представляв Харківщину у концерті В.Співакова «Москва запрошує друзів» у травні цього року.

Напередодні концерту маестро поцікавився у хлопця, на якій скрипці він грає, і узнав, що на орендованій. Тоді великий музикант попросив губернатора Харківщини Михайла Добкіна придбати обдарованому юнаку скрипку. - Я був у відпустці, коли він набрав мій номер, - розповідає Михайло Добкін. - Його слова були дуже короткими, але значимими: «є один талановитий хлопець із Харкова, ви можете ним пишатися, але йому нема на чому грати. Ви можете йому купити скрипку?» Добра пропозиція, подумав я. Наступною фразою він мене остаточно «добив»: «Через декілька хвилин я вийду на сцену одного з найбільших залів Росії. Мені казати, що ти згоден?». Поряд був Генадій Адольфович, і я йому кажу: «Генадій, ми скрипку купили».

Дмитро Удовиченко подякував голові області за такий подарунок.

- Більш дорогого подарунка я ще не отримував у своєму житті. Тим більше це скрипка відомого майстра. Коли після концерту в Москві Володимир Співаков сказав мені, що в Харкові мені подарують скрипку, то я в цьому сумнівався. Але зараз, коли я стою на цій сцені зі скрипкою в руках, я розумію, що сталося диво, - сказав скрипаль. 

Також він попросив Михайла Добкіна зробити так, щоб оркестр Володимира Співакова міг приїхати до Харкова і дати концерт для харків'ян.

Губернатор Харківщини пообіцяв, що в 2013-2014 рр. маестро Володимир Співаков обов'язково виступить на сцені Харківської філармонії.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта