М. Добкіна безкоштовно пускатимуть у театри та змусять платити внески (ФОТО)

27.03.2013 13:31 Культура
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко
27 березня світ відзначає День театру. Щороку за традицією в одному з харківських храмів Мельпомени збираються усі театри та святкують свій професійний день.

Цього разу на театральний капусник запрошував Харківський академічний російський драматичний театр імені А. С. Пушкіна.

За день до свого професійного дня, 26 березня, головні театри Харкова зібралися позмагатися. На сцені - демонстрація невеликих частин прем'єрних вистав за 2012 рік. Переможці отримають спеціальну жартівливу премію «Золота ковдра». 

Привітав працівників театрів губернатор Харківщини Михайло Добкін.

- Я впевнений, що багато корисного можна зробити в нашому рідному місті, тому що у нас чудові актори, прекрасні, талановиті режисери, а головне - вдячні та інтелектуальні глядачі, - вважає Михайло Добкін. - Я бажаю всім, хто прагне знайти в театрі гру, постановку, прекрасне дійство, завжди знаходити це. Незважаючи на вік, всі наші театри молоді, і у них завжди будуть глядачі, - впевнений губернатор.

Кращим представникам театральної галузі Михайло Добкін вручив почесні нагороди Харківської облдержадміністрації. Відзнаки отримали не тільки актори та режисери, а й ті, хто завжди залишається за лаштунками: робітники сцени та бутафорського відділу.

Але у цей день сюрпризи чекали і самого губернатора.

- Актор Шварцнеггер став губернатором одного зі штатів Америки, а чим наша область гірша? - задає риторичне запитання голова Харківської міжобласної спілки театральних діячів України Сергій Бичко. - І ми одноголосно вирішили прийняти Михайла Марковича Добкіна у почесні члени Спілки театральних діячів України. У документі зазначено: «Прохання сприяти власнику цього документу у безкоштовному відвідуванні українських театральних вистав». Але з невеличким уточненням: з цього дня треба сплачувати членський внесок.

- Харківський театральний світ — особливий та відрізняється від інших міст. Бо не кожен із українських мегаполісів може похизуватися такою кількістю театрів. Харківські театри завжди попереду. Тільки за минулий рік відбулося 19 прем'єр, а театри відвідали близько 350 тисяч глядачів. Це дуже чудовий показник, - зазначив на відкритті святкового заходу голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. - Насичене театральне життя регіону гідно оцінене його мешканцями.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта