Масляна на Харківщині: несподівані призи на "Льодовому стовпі" та рекорд у конкурсі силачів

18.03.2013 13:55 Культура
http://clvivfamily.blogspot.com http://clvivfamily.blogspot.com
Такими сюрпризами відзначилися Борівський та Шевченківський райони

У Шевченковому гуляли на широку ногу. З самого ранку працював святковий ярмарок, на якому за зниженими цінами продавали продукцію місцевого виробництва: свинину, яловичину, курятину, різні крупи, а також корма для тварин. А трохи пізніше розпочалися масові гуляння. Близько 1 000 людей прийшли розважитися на центральну площу селища. На святі можна було поласувати і шашликами, і безкоштовною польовою кашею, і млинцями. Останніх, до речі, напекли близько 800 штук. Виганяли Зиму із селища весело — під пісні та танці найкращих колективів Шевченкового. Не обійшлося і без веселих конкурсів.

- Люди брали участь у конкурсі на кращий танець та краще виконання пісні. За це вони отримували короваї та інші подарунки, - розповів начальник відділу культури і туризму Шевченківської райдержадміністрації Володимир Стороженко.

Не лише свої пісенні таланти показали шевченківці, а й справжню богатирську силу. Тут провели чимало спортивних конкурсів: перетягували канати, ходили на ходулях, піднімали гирі. Один з учасників Микола Плутцов, який і став беззаперечним переможцем, підняв 16-кілограмову гирю близько 100 разів. До речі, за призи на“Льодяному стовпі” йшла запекла боротьба, адже сміливців, які на нього залізли, чекали півник, овечка або порося.

У Боровій гуляли не гірше. Тому, щоб свято пройшло “на ура” посприяла і тепла погода, тож зиму мешканцям селища вигнати таки вдалося. А виганяти прийшло близько 1, 5 тис. людей.

Любителі показати свою фізичну підготовку взяли участь у забігу в мішках, перетягуванні канатів, змаганні силачів. Влаштували тут і конкурс “на спритність і вправність” з поїдання млинців та вареників.

На традиційному “Льодяному стовпі” висіли нетрадиційні подарунки.
- Була серед призів гарна сумка туриста, яка дуже зацікавила мешканців. Хоча стовп у нас високий, проте охочих зняти її було багацько, - розповіла начальник відділу культури і туризму Борівської райдержадміністрації Світлана Шведченко.

Борівчан, що прийшли на свято, безкоштовно пригощали кашею, пельменями, млинцями (їх було більше 2 000) та чаєм. 

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта