Масляна на Харківщині: нові рекорди й інтриги з місцем проведення

14.01.2014 10:27 Культура
rukotvory.com.ua rukotvory.com.ua
1 березня на Харківщині відбудеться святкування Масляної

Сьогодні більшість районів Харківської області підключилися до змагань щодо права проведення масових заходів саме на їх території. На даний момент розглядаються два варіанти місць для проведення Масляної — Харківський та Зміївський райони. Сама наявність такої конкуренції, за словами директора Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова, серед районів демонструє, що рівень проведення масових заходів на Харківщині виріс.


- Зараз ми закінчуємо вибір майданчика для проведення свята, - розповів кореспонденту “СК” Дмитро Кузнєцов. - Тому що ми вдосконалюємо форми організації проведення масових заходів в області. Місця для масового відвідування людей мають відповідати дуже жорстоким вимогам в плані розвитку інфраструктури.


В першу чергу, до таких вимог відноситься питання наявності добре налагоджених під'їзних шляхів та транспортних розв'язок.


- Якщо раніше такі масові заходи збирали до тисячі відвідувачів, умов для проведення їх було достатньо на місцях, - зазначив Дмитро Кузнєцов. - А тепер, коли ми виходимо на рівень, коли навіть регіональні заходи збирають більше ніж 5 тисяч людей, ми починаємо стикатися з проблемами.


Що стосується програми майбутнього свята боротьби зими та весни, то й тут будуть свої родзинки. Так, у районі, який виборе можливість проводити у себе Масляну, планується встановити рекорд на найбільше опудало. Слід чекати символ свята не менше 30 метрів, адже минулого року висота опудала складала 26 метрів.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта