Масштабний ремонт починають у двох харківських театрах

02.08.2013 07:33 Культура
www.guberniya.net www.guberniya.net
Гроші, які вивільнилися в обласному бюджеті після передачі ХНАТОБу ім.М.В.Лисенка у державну власність, підуть на ремонти провідних харківських театрів і музичне обладнання для районних будинків культури.

Як повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, витрати на театр опери і балету складали третину обласного бюджету на галузь культури. Після передачі ХНАТОБу у державну власність "культурний" бюджет  вперше за історію області став бездефіцитним.

- Частину коштів, яка вивільнилася після того, як ХНАТОБ перейшов до державної форми власності, ми направимо на проектні і ремонтні роботи з облаштування малої сцени театру ім. Пушкіна (близько 900 тис. грн), на проектні роботи і початок ремонту театру юного глядача (близько 600 тис. грн). Ми плануємо винести на наступну сесію облради питання про виділення коштів на централізовану закупівлю музичної апаратури для усіх районних будинків культури (800 тис. грн), - розповідає Дмитро Кузнєцов.

Крім того, буде проведено капітальний ремонт Будинку культури “Хімік” у м. Первомайському (200 тис. грн), ще близько 600 тис. грн буде виділено на приведення до ладу приміщень для Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю. За словами Дмитра Кузнєцова, департамент створить свою власну програму підтримки та розвитку культури і туризму в Харківській області.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта