МастерШеф ізсередини. Чому судді іноді випльовують їжу

19.11.2012 15:51 Культура
http://knigareceptov.com http://knigareceptov.com
Про секрети та позакамерні пригоди проекту "МастерШеф" нам розповів учасник з Харкова Олександр Білодід.

Кор.: Були на «МастерШефі» незнайомі вам продукти?

– Лише двічі на проекті я стикався з продуктами, про які до цього не мав жодного уявлення.  Першого разу це були черви зоофобуси, другого – фрукт мангустин. До речі, зоофобуси виявилися дуже смачними, схожими на горіхи. Решту ж продуктів я знав. Інша справа, що часто я не розумів, як їх правильно готувати. Наприклад, спаржу. Здавалося б, це всім відомий популярний продукт, але я не думаю, що переважна більшість людей пробувала його готувати і взагалі уявляє, яким він має бути на смак. Те ж саме було з іншими фруктами, овочами чи морепродуктами. Усі знають, що таке устриці, проте що з ними робити і як їсти – це вже інше питання.

Кор.: Тобто у таких випадках покладаєтеся лише на інтуїцію?

– Так. У якийсь момент я зрозумів, що у разі, коли отримуєш незвичайний продукт, треба розділити його на порції і спробувати по-різному приготувати: замаринувати, підсмажити, зварити і т. ін. Крім того, ми ж розуміємо, що якщо нам дають екзотичний продукт і годину часу, то, швидше за все, він готується дуже швидко. Залишається лише обрати спосіб приготування. Ділити продукти на порції та по-різному їх готувати нас, до речі, привчав конкурс «Конвеєр».

Кор.: Коли після завершення конкурсу судді пробують страви, то інколи демонстративно випльовують їжу. Чи дійсно вона буває настільки поганою, чи це спеціально робиться на камеру?

– Ну... Як не крути, але смакові рецептори Ектора дуже сильно відрізняються від наших. Улюблена українцями смажена на салі картопля для нього – дуже жирна неїстівна страва, смерть для печінки. Проте у більшості випадків, коли судді випльовували нашу їжу, це було заслужено. Наприклад, страва Ольги Ількухіної з мізків. Вона додала туди столову ложку соди. У неї вийшла не просто неїстівна страва, а взагалі жах.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №135 від 10.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта