Мілен Демонжо впала у дитинство, а Мішель Мерсьє привезли байкери (ФОТО)

18.05.2013 06:42 Культура
фото Тамари Кіч фото Тамари Кіч

На церемонію відкриття V Міжнародного фестивалю короткого метру «Харьковская сирень» зірки французького кіно прибули у супроводі французької охорони та наших байкерів.


Бузковою доріжкою спочатку пройшлися Володимир Фокін і Людмила Гладунко, Аркадій Інін, Світлана Жіванкова, потім – Мішель Мерсьє, Мілен Демонжо і Олів’є Кауфер.

Серед багато чисельної публіки вітала гостей і відома українська телеведуча Катя Осадча.

Почесний президент кінофестивалю, зірка французького кіно Мілен Демонжо вдалася до спогадів.

- Я хочу сказати вам дуже важливу річ. Я вже вп`яте приїжджаю на цей фестиваль, але коли я знаходжуся тут, я не відчуваю себе Мілен Демонжо, я відчуваю себе донькою своєї матері Клавдії Трубнікової. Довгого життя фестивалю, нехай довго цвіте бузок, - виголосила актриса.

Голова оргкомітету фестиваля Михайло Добкін нагадав, що своїм народженням фестиваль зобов'язаний літературному талантові французької кіноактриси Мілен Деможно, по матері – харків'янки. 

- Протягом п’яти років кінофестиваль «Харьковская сирень» відкриває світу нові імена, дає можливість розкритися багатьом талановитим, молодим людям. За п’ять років, які пройшли з моменту першого фестивалю Харків може дати фору багатьом іншим кінофестивалям, і про це можна казати, судячи з тієї кількості зірок, які пройшли бузковою доріжкою нашого кінофестивалю, - говорить Михайло Добкін. - Хто знає, як склалася б доля харківського кінофестивалю, був би він взагалі, чи ні, якби не досить трагічна життєва історія Клавдії Трубнікової, яка була талановита описана її донькою в книзі «Харьковская сирень», що і слугувало назвою нашому фестивалю. Все могло скластися інакше. Кінофестивалю могло і не бути, він міг відбутися в іншій формі, з іншим наповненням. Хоча скоріше за все Харків давно заслужив мати свій кінофестиваль, по сукупності талановитих людей, які народились на цій землі, працювали тут і так чи інакше були пов’язані з кінематографом. 

Глядачам і гостям фестивалю показали короткометражні фільми, створені спеціально для фестивалю, також на сцені виступили Великий ансамлю пісні і танцю «Слобожанський», академічний симфонічний оркестр філармонії і хор ім.В.Плакіна, ансамбль танцю «Щасливе дитинство».

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта