Міністерство культури пропагуватиме премію Рєпіна

12.10.2012 10:09 Культура
http://www.wikipaintings.org http://www.wikipaintings.org
Про це повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін, під час нагородження премії імені Іллі Рєпіна в галузі образотворчого мистецтва у Чугуєві.

- Ми домовилися з Міністерством щодо просування премії їм. Іллі Рєпіна. Вона буде популяризуватися на найвищому рівні. Зокрема, Міністерство буде запрошувати художників. Ми ставимо перед собою завдання збільшити у наступному році кількість номінації, збільшити суму премії, та збільшити кількість художників, скульпторів,- повідомив Євген Савін.

Заступник міністра культури Олександра Губіна сказала, що мова про надання премії статусу державної поки що не йде.

- Сказати, що премія стане державною у наступному році я не можу, але ми будемо до цього йти. Адже Ілля Рєпін є чи не єдиним відомим у всьому світі видатним художником, який народився в Україні - ми повинні це завжди пам'ятати,- наголосила вона.

Сьогодні в Художній галереї КЗ «Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна» відбулося вручення премії імені Іллі Рєпіна в галузі образотворчого мистецтва. У заході взяли участь заступник Міністра культури України Олександра Губіна, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін та начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта