Міняю жінку на новоспечену фінку. Подружжя з-під Харкова поділилося враженнями від участі у реаліті-шоу

26.06.2013 12:38 Культура
фото з архіву героїв публікації фото з архіву героїв публікації
Молода сім’я із Лозової нещодавно вплуталась у справжню авантюру.

Подружжя вирішило тиждень пожити не просто окремо, а з іншими людьми. Чому українці не сподобався чоловік-іноземець, до кого насправді ревнував її коханий та хто під час зйомок став головною героїнею телекамер, пара розповіла «СК».

Закордонний паспорт оформляли поспіхом

Віталій і Світлана Власови разом уже п’ять років. Молоде подружжя виховує трирічну донечку та заробляє на життя, працюючи у власному магазині. До травня цього року чоловік і дружина жили звичайним, нічим не примітним життям, що називається, як у всіх. Він займався бізнесом і підробляв діджеєм, щодня ходив грати у більярд.

Вона виховувала маленьку донечку Кіру та як справжня господиня, готувала, прибрала і просто створювала комфорт і затишок у сімейному гніздечку. Але одного зимового вечора, під час перегляду телевізійного реаліті-шоу, у пари виникло бажання опинитися по іншу сторону екрану.

Того ж дня вони заповнили заявку для участі у проекті «Міняю жінку», проте навіть не сподівалися, що їх запросять стати героями програми. Вже за три місяці їм зателефонували та запросили на кастинг. Лозівська сім’я дуже сподобалася організаторам проекту, а тому вирішили: дружину треба відправляти не до сусідньої області, а за кордон.

У стислий термін Світлана зробила закордонний паспорт і поїхала до нового чоловіка у Фінляндію. Натомість Віталій чекав удома на фінку. Проте нею виявилася жінка із Полтави, що рік тому переїхала на батьківщину Санта-Клауса до свого майбутнього чоловіка.

Замість пасок – бажання Санта-Клаусу

Світлана з нетерпінням чекала на поїздку, тим паче, що до останнього не знала, куди саме її відправлять. Уже за день до від’їзду вона почала страшенно панікувати – не хотіла залишати вдома донечку Кіру. На чужині молода мама дуже сумувала за дитиною.


– У Фінляндії, у чужій сім’ї, мені було не зовсім комфортно, тому що там немає дитини. А мені б хотілося віддавати своє материнське тепло маляті, – поділилася Світлана.

Тож усю увагу вона приділяла новому чоловіку. Після тижня, проведеного з фіном Марко, Світлана ще більше почала цінувати свого коханого. На відміну від Віталія, Марко п’є, палить, а ще він замкнутий і пасивний. Українці важко було з ним спілкуватися – той неохоче йшов на діалог.

– До нас приходив перекладач, який допомагав спілкуватися. Але більшу частину часу ми розмовляли англійською, – розповіла Світлана.

У той час, коли українка намагалася перевиховати впертого фіна та витягнути з нього хоч півслова, його українська дружина, яку, до речі, теж звати Світлана, оселилися в Лозовій з Віталієм. Проте, Світлана Власова не переймалася, що чоловік може зацікавитися своєю новою співмешканкою. Лишень переймалася, чи знайде новоспечена фінка спільну мову з її донечкою.

– Коли я дізналася, що в неї є своя дитина, якій уже 17 років, трохи заспокоїлася. Значить, вона уже має досвід і розуміє, як поводитися з дитиною, – каже Світлана.
А от сама Фінляндія українці сподобалася, проте жити в холодній країні вона не змогла б. Тамтешній ритм життя не до душі – занадто розмірений. Лозівчанці не сподобалося, що магазини там уже о 16.00 закриті. Найбільше враження на молоду маму справила поїздка до Санта-Клауса. На жаль, примчати до нього на санях не вдалося. У кінці квітня сніг у Фінляндії уже розтає.

– Уперше в житті на Великдень я замість того, щоб їсти паску разом зі своєю сім’єю, загадувала бажання Санта-Клаусу, – ділиться спогадами Світлана.

Українка ще під час зйомок зізналася, що почувала себе маленькою дівчинкою, яка вірить у дива. Тепер вона разом із чоловіком та донечкою хоче приїхати сюди взимку, аби покататися на санях в упряжці з хасками чи оленями.

– Після моїх розповідей Кіра дуже хоче поїхати до Санта-Клауса. Коли вона бачить у небі літак, постійно запитує, чи це, часом не Санта-Клаус до нас летить, – розповіла молода мама.

Марко виявився небайдужим до українок

А от чоловік Світлани, на відміну від коханої, зізнався, що таки ревнував другу половинку під час розлуки. Віталій боявся, аби дружина часом не проміняла його на якого-небудь фіна, не обов’язково навіть учасника проекту.

– Особливо я запанікував, коли дізнався, що в Марко жінка з України. Це означало, що він небайдужий до наших жінок, – зізнався Віталій.

Лозівчанин хоч і побоювався фінських залицяльників, перші два дні без коханої почувався добре. Сумувати за Світланою почав уже в кінці проекту. Разом з донечкою чекали приїзду мами з нетерпінням.


– Кіра засинала і казала: «Швидше б уже наша мама приїхала», – згадує молодий тато.
Та незважаючи на невеликі прикрощі, для трирічної дівчинки така авантюра стала справжнім святом. Кірі дуже сподобалося позувати на камеру та спілкуватися зі знімальною групою.

– Усі були в захваті від донечки. Навіть казали, що часто з дітьми знімальний процес ускладнюється, а з Кірою жодних проблем не було. Вона дуже добре поводилася й допомагала телевізійникам, – не приховує гордості Віталій. – Я пишаюся, що моя маленька донечка так легко може адаптуватися до різних ситуацій.

Перевиховані телебаченням

Коли Світлана повернулася додому і зустрілася з донькою, не змогла стримати сліз. Молода мама каже, що навіть не підозрювала, що вона так емоційно переживатиме розлуку.

– Після цієї поїздки я зрозуміла, що більше ніколи не залишу свою дитину ні на два, ні на три дні, а тим паче на цілий тиждень, – запевняє зараз жінка.

Перші два тижні Віталій, Світлана та Кіра взагалі не відходили одне від одного ні на крок, бо неймовірно сумували. Та й зараз життя молодої сім’ї не таке, як до проекту. Віталій давно хотів відправити свою дружину на роботу, аби вона могла сама відчути, що таке власноруч зароблені гроші. І вже після зйомок Світлана почала допомагати чоловікові в їхньому сімейному бізнесі. Тепер у магазині вони працюють через день. Заробляти гроші молодій мамі подобається. На свій перший аванс вона придбала новий одяг для себе та донечки.

Турботливий чоловік привозить дружині на роботу обід. Проте зізнається, сам готує рідко, частіше щось купує по дорозі.

– Іноді, коли є натхнення, шукаю рецепти в Інтернеті і намагаюся щось зготувати сам. Виходить смачно. Нещодавно, наприклад, готував відбивні з цибулею, – хизується Віталій.

Та, як стверджує Світлана, максимум, на що здатний її чоловік як кухар – це розігріти готову страву з холодильника або приготувати гарячий бутерброд.
– Але мені дуже приємно, що він дбає про мене і привозить обід на роботу, – зізнається дружина.

Тепер вона підтримує чоловіка і на іншій його роботі. Незважаючи на те, що походеньки до нічних клубів їй не зовсім до вподоби, Світлана вже два тижні супроводжує чоловіка на дискотеках – у вихідні Віталій працює діджеєм.
Чоловік теж почав іти на поступки дружині. Своє захоплення більярдом він називає наркотиком, проте заради коханої уже може відмовити собі у задоволенні поганяти шари. І коли дружина просить залишитися вдома з нею та донечкою, Віталій залюбки виконує прохання.

– Я зрозумів, що поряд зі мною та жінка, яка мені потрібна, і ніякої іншої мені не треба, – каже Віталій.

До речі. Як не дивно, після шоу зв’язок підтримують Віталій і Марко, які бачилися всього один раз у фіналі проекту. Вони часто списуються в Інтернеті, адже у чоловіків знайшлися спільні інтереси – музика та фастфуди.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №74 від 22.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта