Міс Світу з-під Харкова перемогла у конкурсі завдяки українському караваю та пісні

21.06.2013 14:05 Культура
У конкурсі "Юна Міс Світу-2013" перемогла мешканка Чугуївського району Вероніка Маринка.

Конкурс краси «Міс Світу» вважається одним з найпрестижніших поряд з «Міс Інтернешнл» та «Міс Всесвіт».

Цього року в Туреччині за почесний титул світової міс змагалася 21 дівчина із семи континентів. Але фортуна посміхнулася саме нашій співвітчизниці. У фіналі чугуївська школярка перемогла юну бразильянку, дівчину з Кенії та учасницю з Голландії.

Конкурс складався з декількох етапів, де, окрім зовнішніх та артистичних даних, оцінювалися інтелектуальні здібності учасниць. Заради досконалої візитки на світовий конкурс учениця спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов Вероніка Марінка спеціально пішла на додаткові заняття з англійської.

Але, як кажуть, зустрічають за одягом. Вероніка і тут була на висоті. Журі приголомшила дивовижна сукня дівчини з України, адже над нею працювала не одна людина. Провідні харківські дизайнери вигадали вплести в сукню жовті й блакитні стрічки, а бабуся й брат допомогли прикрасити вбрання кольоровим камінням і стразами. Ексклюзивним був і спеціальний оберіг дівчини.

– Співала я у великому вінку, він важив цілих 5,5 кілограмів і складався з 12 різних українських квіток, – ділиться спогадами Вероніка.

Запашний каравай з Чугуївщини, чарівна народна пісня, щира посмішка – кожна деталь в образі дівчини зробила свою справу. Наша землячка стала володаркою титулу «Юна Міс Світу», отримавши максимальну кількість балів у кожному з етапів конкурсу.

Першою, хто привітав Вероніку з перемогою, була мама, яка протягом усіх 10 днів конкурсу краси була поряд з донькою.

– Я не люблю хизуватися успіхами своїх дітей, але, коли Ніка вийшла на сцену, я побачила, що це майбутня переможниця, – не стримуючи сліз, згадує мати дівчини Інга Марінка.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №71 від 15.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта