Міжнародний мотопробіг стартував в Харкові

24.06.2016 09:11 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Проект реалізується Департаментом міжнародного співробітництва Харківської міської ради та харківським мотоциклетним клубом «БМВ Моторрад Клуб Україна».

Міжнародний мотопробіг «Побратимське колесо» стартував сьогодні, 24 червня, з Харкова.

Як повідомили організатори, цей мотопробіг став продовженням традиції, що виникла в 2010 році, коли місто Харків за активну міжнародну діяльність і просування ідей європейської єдності отримав найвищу нагороду Ради Європи - Приз Європи. Тоді в рамках проекту «Побратимське колесо» кращі учні харківських шкіл, представники шкільного самоврядування вперше здійснили автобусну поїздку по містах-побратимах Харкова, - передає сайт Харківської міської ради.

У цьому році «Побратимське колесо» вперше проходить на мотоциклах. У польському місті-партнері Варшаві і німецькому місті-побратимі Нюрнберзі учасники мотопробігу влаштують виставку фотографій сучасного Харкова, проведуть зустрічі в меріях, установлять контакти з місцевими мотоклубами для подальшої реалізації спільних проектів.

«Наше завдання - донести до жителів наших європейських міст-побратимів, що, незважаючи на складну зовнішньополітичну ситуацію навколо нашої країни і проблеми в двох східних регіонах, Харків - це мирне, безпечне і гостинне європейське місто, яке продовжує розвиватися і завжди готове приймати наших європейських друзів з українською привітністю і гостинністю», - зазначили організатори.

Мотоциклісти відвідають Варшаву, Берлін, Нюрнберг, Грац (Австрія) та інші міста. До Харкова учасники мотопробігу повернуться 7 липня.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта