Молодіжний центр Червоного Хреста відкрили у Харкові

23.11.2016 07:25 Культура
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Відкриття Молодіжного центру Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбулося 22 листопада на вул. Новгородській, 4.

У церемонії взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана-Горбунова Рубан, голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров, представник Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) Уве Штумпф, - повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Поява і розвиток молодіжного центру - це заслуга Червоного Хреста і GIZ, це їхнє спільне дітище. І я бачу тут великий потенціал, оскільки взято курс на роботу з молоддю, а ми вже не один рік бачимо її в роботі, знаємо рівень її креативності, відповідальності. Завдання всіх наших проектів, які ми реалізуємо з GIZ, полягає в тому, щоб вони були і для переселенців, і для харків'ян. Одним ми хочемо допомогти адаптуватися в новому середовищі, а другим - дати можливість прийняти цих людей гідним чином, щоб спільне проживання в Харкові приносило користь обом сторонам. Наше завдання полягає в тому, щоб реалізувати проекти, які допомогли б усім нам разом пережити цей важкий час», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Лісові господарства Харківщини підготують п'ятдесят тисяч новорічних ялинок

Завдання молодіжного центру - інтеграція і адаптація тимчасово переміщених осіб і людей з обмеженими можливостями за допомогою творчих і освітніх заходів. У молодіжному центрі є робоча зона, тренінговий зал, кухня, дитяча кімната, кімната для проведення переговорів і зустрічей. Після ремонту, проведеного за рахунок коштів уряду Німеччини, будівля стала доступнішою для людей з обмеженими можливостями, також буде забезпечений безкоштовний транспорт для їх підвезення. У центрі постійно працюють п'ять осіб, а ще до 30 волонтерів приходитимуть на час проведення заходів - психологічних тренінгів, майстер-класів, курсів англійської мови тощо.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта