Молодята Харківщини надають перевагу виїзній реєстрації шлюбів та церемонії на західний манер

14.02.2013 12:14 Культура
http://www.arki.com.ua http://www.arki.com.ua
Кореспондент «СК» поцікавився в начальників районних відділів РАЦСів, чи популярні сьогодні виїзні церемонії та чи замовляють молодята одруження за незвичним сценарієм.

І почув у відповідь, що, приміром, у Зачепилівському районі минулого року за межами РАЦСу одружили аж вісім пар.

А от у Великобурлуцькому церемонії в кафе та на природі не популярні. Зате молодята замовляють церемонії за особливими сценаріями, минулого року незвичне одруження обрали 16 пар.

У Краснокутському районі реєстрації шлюбу за особливим сценарієм та виїзні церемонії у громадян не надто популярні: 2012-го виїзних обрядів було всього чотири, цього ж року подібних замовлень ще не надходило. У Богодухові ж минулого року працівники РАЦСу шестиразово покидали свої звичне місце роботи, аби допомогти народитися новій сім’ї. Проводили такі церемонії в ресторанних закладах, літних кафе.

У Барвінківському, Печенізькому та Коломацькому районі наречені погоджуються на шлюб лише у приміщеннях РАЦСів. А на Золочівщині молодь полюбляє одружуватися на західний манір. Дуже часто пари замовляють нестандартну церемонію: наречений заходить до зали зі свідками, а наречену веде батько. Близько 20-ти таких церемоній провели у 2012 році.

Як розповіла «СК» начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Золочівського районного управління юстиції Вікторія Слинько, у РАЦСі вже готують новий нестандартний сценарій одруження. Поки він утаємничений.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №20 від 14.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта