Студентка створила мурал на фасаді старовинного харківського будинку

10.08.2017 10:50 Культура
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Фасад двоповерхового будинку на вулиці Ковальській, 6 довірили розписати студентці 5-го курсу Харківської державної академії дизайну і мистецтв Анастасії Худяковій.

Ідея молодої художниці виявилася кращою для архітектурного ансамблю даної історичної частини міста. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

- Мені здалося доречним підкреслити історичну цінність цієї будівлі. Я намалювала колони і між ними зобразила пейзаж міста. При цьому дві стіни будинку відрізняються за стилістикою: передня виконана в класичному стилі - тут я намалювала Успенський собор з органним залом, а на бічній зробила сучасний малюнок, який підкреслить ритм цієї жвавої вулиці - я внесла більш насичені кольори і зобразила поля і соняшники, - розповіла Анастасія Худякова.


Щоб малюнок довго не псувався, він буде покритий акриловим лаком. Над оформленням фасаду молода художниця працює вже три тижні, обіцяє завершити розпис до Дня міста.
Перед початком творчого процесу, комунальники відремонтували фасад будинку.

- Ми підготували поверхню будівлі: відремонтували фасад, обштукатурили і покрили його ґрунтівкою, створили фон, на який художниця змогла нанести свій ескіз, - зазначив Юрій Дігтяр. 

 



Також він повідомив, що з ініціативи Департаменту житлового господарства муралами будуть прикрашені ще кілька будинків. Так, гарне панно з птахами вже намалювали на фасаді будинку по пр. Тракторобудівників, 142. У планах комунальників - розписати українським орнаментом фасад житлового будинку по пр. Тракторобудівників, 146. Крім того, панно з квітів з'явиться на вул. Ковальській, 25

Аліна Курлович

Автор: Администратор сайта