Музей нобелівського лауреата відкрився у Дворічанському районі

18.05.2018 15:25 Культура
Фото автора Фото автора

18 травня у Дворічній відбулося відкриття музею, присвяченого нобелівському лауреату Іллі Мечникову, «Наш великий земляк І. І. Мечников – Громадянин світу».

Участь у відкритті музею також взяли голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, представники місцевого самоврядування, науковці ХНУ ім. В. Н. Каразіна та Харківського національного медичного університету.

У музеї функціонують чотири розділи: «Побут Слобожанщини ХІХ століття», «Життєвий та творчий шлях І. І. Мечникова», «І. І. Мечников – Громадянин світу», «Послідовники великого вченого».

За словами керівників музею, серед експонатів представлені власноруч розроблені масштабні експозиції, присвячені великому землякові — лауреату Нобелівської премії Іллі Мечникову, дві книги з мікробіології 1912 року видання, співавтором яких був Ілля Ілліч, подарунки учасників міжнародного симпозіуму, який відбувся в Італії в жовтні 2016 року і був присвячений 100-й річниці з дня смерті великого вченого.

В музеї також представлені предмети побуту Слобожанщини ХІХ сторіччя й експонати, виготовлені гуртківцями Дворічанського центру дитячої та юнацької творчості.

Олександр Гаркавець