На фестивалі «TERRA FEST» встановлять світовий рекорд з приготування каші

13.10.2015 10:53 Культура
Фото: workout.com Фото: workout.com
Для реєстрації світового рекорду запрошений представник Книги рекордів Гіннесса з Великобританії.

У місті Первомайський Харківської області 17 жовтня 2015 року буде проведено 1-й культурно-розважальний фестиваль «TERRA FEST», присвячений Дню працівників харчової промисловості України.

В рамках фестивалю буде також проведено ярмарок продуктів харчування підприємств-виробників харчової промисловості міста та району, виручка від продажів якого буде передана батькам онкохворих дітей.

Місце і час проведення фестивалю: Харківська область, місто Первомайський, площа біля ДК «Хімік»; з 9:00 до 21:00.

Передбачувана кількість гостей фестивалю - 30 тисяч чоловік.

Цілі фестивалю: Україна - давня землеробська держава, на яку припадає третина чорноземів світу, тому відродження її сільського господарства та агропромислового комплексу - основа відродження країни.

Частка підприємств харчової промисловості України в економіці країни становить 20 %. У галузі працюють мільйони наших співгромадян, спрямовуються значні відрахування до бюджетів держави. Більше третини всіх валютних надходжень в Україну приносять підприємства харчової промисловості. Саме тому проведення фестивалю «TERRA FEST» має мету відобразити зрослу соціально-економічну значимість харчової галузі, продемонструвати потенціал нашої землі і показати єдність нашого народу і країни.

Головна подія фестивалю - приготування найбільшої каші в світі «Куліш Миру».

Для реєстрації світового рекорду запрошений представник Книги рекордів Гіннесса з Великобританії. Каша - символ родючості, достатку і миру на нашій землі.

Передбачувана вага звареної каші: 3000 кг. Вид каші: пшоняна з м'ясом і овочами. Вага казана для приготування каші, виготовленого за індивідуальним замовленням: 4080 кг, об'єм казана: +3700 літрів. Кількість людей, задіяних в організації та проведенні акції: 350 чоловік. Передбачувана кількість порцій: 12 тисяч.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта