На харківському вокзалі - нова інтерактивна гра (ФОТО)

25.12.2013 09:22 Культура
фото - Віктор Кочетов фото - Віктор Кочетов

Південна залізниця підготувала для харків'ян та гостей міста неабиякі новорічні сюрпризи

Лісову красуню за традицією урочисто запалювали Дід Мороз із Снігуронькою, казкові герої і танцювально-пісенні колективи Харкова. 18-метрову ялинку прикрашають 80 тисяч різнокольорових лампочок, а коло ялинки, за традицією, курсує маленький потяг із машиністом. На свято завітав і символ наступного року. Білий кінь прискакав разом із вершником – Новим роком із підковою в руках. Як кажуть організатори, на щастя.

- Кожного року новорічна програма на Південній залізниці – різна та унікальна по-своєму, бо
виступають діти, а вони зростають, а разом з ними і їхні таланти, - каже режисер Центрального будинку науки і техніки Харківської дирекції залізничних перевезень ДП «Південна залізниця» Олена Вєннікова. – А наша головна задача – аби дорослі та діти, приходячи на Привокзальну площу отримали тут найкращі враження.

Святкова атмосфера й в будівлі вокзалу. Біля ялинки головної зали вокзалу розташувалася казкова галявина з механічними героями новорічних казок – ведмедиком, оленем та Дідом Морозом, - які співають та грають на музичних інструментах. До 31 грудня в головній залі вокзалу ані харків’яни, ані гості міста не будуть сумувати, адже тут можна проводити справжні чемпіонські змагання з ловлі цукерок, хлопавок та усіляких новорічних дрібниць. Останні хоча й віртуальні, але потребують неабиякої спритності.

- Це аналог відомої гри на планшетах, - розповідає один із розробників гри Віктор. – На рухи
ваших рук, які намагаються спіймати все, що летить на екрані, реагує безконтактний сенсорний контролер. За півтори-дві хвилини треба спіймати якомога більше предметів.

Також до вокзалу «Харків-Пасажирський» завітали музиканти Харківської обласної філармонії. Тріо трубачів зворушили своїм виступом навіть тих, хто байдужий до музики. Та й це не всі музичні подарунки. З 27 грудня по 6 січня пасажири слухатимуть живу музику у виконанні струнного квартету Харківського театру опери та балету імені Лисенка.

Катерина Терещенко



Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта