На храмах Харкова встановили таблички з QR-кодами

26.09.2016 14:45 Культура
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Таблички з туристичними QR-кодами відкрили 26 вересня, на трьох храмах Харкова

Відкриття табличок приурочено до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, які щорічно відзначаються 27 вересня.

Начальник відділу Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська повідомила, що таблички з інформацією з'явилися на будівлі біля входу до Свято-Покровського чоловічого монастиря, на будівлі Успенського собору і на воротах Свято-Благовіщенського кафедрального собору.

Всі храми є історичними і культурними пам'ятками і входять в список семи чудес Харкова, які були обрані харків'янами на конкурсі «Сім чудес Харкова» в липні 2008 року.

Тисячі товарів зі знижками продавали на ярмарку у Харкові (Фото)

За словами Юлії Згурської, за матричним коду на табличці пам'ятки можна вважати інформацію про об'єкт і отримати посилання на джерела з більш детальною інформацією про нього.

Як повідомляє автор проекту по встановленню QR-кодів Михайло Демшин, до кінця року такі коди з'являться також на пам'ятнику Т. Г. Шевченка, на будинку зі шпилем на пл. Конституції і на Держпромі. Надалі такі коди планується встановити на інших відомих об'єктах Харкова - театрах (ХНАТОБ, театр ім. Шевченка, театр ім. Пушкіна), зоопарку та ін.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта