На Масляну шампанське продавали за 10 грн, а баранів віддавали задарма на Харківщині

18.03.2013 11:49 Культура
http://ria.ru http://ria.ru
У Вовчанському районі спалили 28 опудал, а на Коломаччині не вистачило снігу.

На Коломаччині усіх пригощали бескоштовними млинцями. За словами заступника районної райдержадміністрації Наталії Андрійченко, цього року на Масляну напекли більше 400 млинців, переважно зі сметаною. Із розваг був і ярмарок, і виступи народних колективів, і різноманітні конкурси. Завершилося свято спаленням триметрового опудала.

- Ми планували катати дітей на санях. Проте оскільки погода цього року нас підвела і снігу вже не було, дітлахи просто могли подивитися та пофотографуватися із конями, - сказала Наталія Андрійченко.

17 березня зиму проводжали і у Вовчанському районі. Спеціально до свята кожна громада підготувала театралізоване дійство з рядженими, українськими піснями і танцями. Людей розважали й традиційним випробуванням льодовим стовпом, який, до речі, висотою був не менше чотириповерхового будинку. Виграти можна було й шампанське, й живу курку, й навіть цілого барана. А для тих, хто любить сюрпризи, підготували лотерею. Так, за словами начальника відділу культури і туризму Олександра Кошмака, дорога лялька вартістю більше 150 грн пішла з торгів за 50 грн, пляшку шампанського купили за 10 грн, а горілки — аж за 60.

- Був у нас і майстер-клас по випічці млинців. Вчили робити тісто, потім давали змогу спекти свій власний млинець ну і, звісно, з'їсти його, - сміється Олександр Кошмак. - А коли був конкурс по поїданню млинців, в учасників ледь щоки не полопалися. Треба було на швидкість з'їсти десять млинців.

А от замість спалення одного опудала зими у Вовчанському районі палили аж 28. Кожна громада (а їх у районі 27) мала зробити своє опудало, крім того був ще й великий загальнорайонний символ зими Міс Чучолина Вовчанщини 2013.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта