На Московському та Гагаріна можуть з'явитися велодоріжки, а у Лісопарку — велоцентр

22.11.2013 11:49 Культура
http://travel.obozrevatel.com/ http://travel.obozrevatel.com/
Харківський велоцентр буде першим в Україні.

Конференція «Харків велосипедний. Перспектива є» пройшла сьогодні, 22 листопада, у Харківському національному університеті будівництва і архітектури. На конференції обговорювалися питання створення в Харкові велодоріжок та велосипедної інфраструктури. Зокрема, віце-президент громадського об'єднання «Товариство учасників руху» Віктор Козоріз запропонував створити в місті велоцентр, наприклад в Лісопарку.

За його словами, це був би перший в Україні велоцентр. Велосипедисти могли б брати велосипеди на прокат і разом з родиною проводити активно вихідні. За його словами, для центру потрібно побудувати будівлю з відповідною інфраструктурою, зокрема, душовими та роздягальнями.

Також він запропонував у зв'язку з реконструкцією Московського проспекту передбачити створення на ньому велодоріжок.

- Московський проспект - одна з основних міських магістралей, що пролягає через усе місто. Там буде нова хороша дорога, яка дозволить велосипедистам нормально їздити, адже після ремонту проспекту Гагаріна ми змогли переконатися в відмінній якості нових доріг», - зазначив Віктор Козоріз. 

Створити велосипедні шляхи запропонували і на пр. Гагаріна. Так, студент п'ятого курсу університету Богдан Рец зараз працює над магістерською роботою, в яку включений план створення велодоріжок та велопарковок у цій частині міста і на інших вулицях.

Директор інституту «Харківпроект» Юрій Спасів поділився планами розвитку велоруху на Олексіївці. Зокрема, він запропонував виділити місце для велодоріжок біля споруджуваної ст. м. «Перемога», які вели б від окружної до перехрестя біля нової станції метро. За його словами, це було б зручно для жителів найближчих сіл і селищ, які могли б приїжджати до міста на велосипедах, залишати їх на парковці і вже далі пересуватися громадським транспортом.

За підсумками конференції любителі велоспорту планують до 10 грудня підготувати звернення до органів влади з пропозицією розробити концепцію розвитку в Харкові і населених пунктах області велосипедного руху та велосипедної інфраструктури. Також в планах активістів велоруху - пропозиції щодо створення нормативно-правової бази, яка б враховувала умови безпеки, комфорту та культури дорожнього руху.

Автор: Администратор сайта