На пам'ятники ветеранам Великої Вітчизняної скинуться аграрії Харківщини

25.03.2013 10:16 Культура
what.in.ua what.in.ua
Угоду про співпрацю підписали Рада сільгоспвиробників та Золочівська районна організація ветеранів ВВВ.

Договір розрахований на три роки, з 2013 по 2015 роки. Згідно з його умовами Рада буде рекомендувати включення до галузевих угод, колективних договорів зобов’язань щодо соціального захисту ветеранів, пенсіонерів, дітей війни, надання їм побутових та інших соціально-значимих послуг. Належна увага приділятиметься формуванню у трудових колективах сільгосппідприємств позитивного ставлення до вирішення проблем людей похилого віку та розповсюдження кращого досвіду. Допоможе Рада сільгоспвиробників і фінансово. Так, на ремонт пам’ятників, встановлення та поновлення меморіальних дошок, проведення святкових заходів будуть залучатися у тому числі й позабюджетні кошти.

Зі свого боку ветерани зобов'язуються проводити зустрічі з молоддю з нагоди пам’ятних подій у житті країни, сприяти створенню куточків бойової і трудової слави на підприємствах та в організаціях. Вони і надалі будуть використовувати можливості ветеранських організацій у справі передачі свого життєвого досвіду і виховання молодого покоління. Районна рада ветеранів інформуватиме раду сільгоспвиробників району щодо проблем, з якими зустрічаються в повсякденному житті люди похилого віку. Угода також передбачає проведення консультацій для визначення шляхів вирішення проблемних питань, якщо такі будуть виникати.

З боку аграріїв договір підписав голова Ради Микола Борох, від ветеранів – голова районної ради ветеранів Володимир Соколовський. Голова райдержадміністрації Ігор Горішній подякував сторонам-підписантам Угоди, зазначивши, що кожен ветеран війни заслуговує на увагу і чуйне ставлення.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта