Власники ретроавтомобілів зберуться у Харкові

25.05.2015 10:02 Культура
фото http://retrograd.org фото http://retrograd.org
З 6 по 7 червня на стадіоні «Старт» пройде «Харківський Ретро Зліт». Вінтажну атмосферу заходу створюватимуть не лише авто, а й виставка експонатів з радянського минулого, традиційні буфети і пісні Юри Шатунова.

Як розповідають організатори заходу, зліт планувалося провести ще у 2014 році, але непроста ситуація в країні змусила любителів ретрокарів відмовитися від цієї ідеї. Цьогоріч харківський ретрозліт вирішили провести в перші вихідні літа.

- Зліт збирає не тільки близькі нам по духу автомобілі та мотоцикли. Ми запрошуємо усіх, кому цікава тема ретро, - говорять організатори. - Чекаємо колекціонерів гасових ламп та ліхтарів, сірників, гайкових ключів, фототехніки. Ми ведемо переговори з колекціонерами телефонних апаратів, радіол і бабінних магнітофонів. Домовляємося з власниками приватних музеїв, які зберігають самогонні апарати, кераміку, партійну символіку. Бажані гості - власники ретрокостюмів і капелюхів, друкарських машинок та букіністи.

Для тих, хто готовий виставити на зльоті щось цікаве для харків’ян, - участь безкоштовна.

- Харків славився своїми купцями і баригами, тому ми хочему створити своєрідну філію "барахолки" на футбольному полі, - пояснюють задум організатори. - Ви зможете придбати або продати щось для своїх колекцій.

Крім того,на території автозльоту працюватимуть забігайлівки і класичні радянські буфети з продавчинями у білих фартухах і з великими зачісками. А зі сцени буде литися музика в стилі ретро: від Юри Шатунова до Джона Леннона.

Ярина Смоленко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта