На Сорочинському ярмарку переміг колектив з Харківщини

03.09.2012 07:25 Культура

Кожного року в рамках Сорочинського ярмарку відбувається фестиваль, на якому змагаються колективи художньої самодіяльності з різних куточків України.

– Кегичівщину цього року гідно представив чоловічий ансамбль «Соколи», який здобув перше місце та отримав гучні оплески глядачів, – розповідає начальник відділу культури та туризму Кегичівської райдержадміністрації Олена Терех.

За її словами, суперники «Соколів» були гідними. У конкурсній програмі було представлено 40 творчих колективів з різних областей України.

– Третій рік поспіль різні музичні колективи Кегичівщини беруть участь у конкурсній програмі в Сорочинцях і третій рік посідають призові місця, – з гордістю каже Олена Терех.

У виконанні «Соколів» професійно прозвучали українські народні пісні: «Їхав козак містом», «З сиром пироги», «Козацька похідна». Музичні твори ансамбль виконав акапельно.

Колектив любителів співу було створено базі районного Будинку культури рік тому. Його очолив викладач музичної школи Юрій Волошин.

– Працювати з новоствореним ансамблем було легко насамперед завдячуючи тому, що всі його учасники давно мають дружбу з музикою, у них гарний слух, вокальні дані. А ще їх об’єднує міцна чоловіча дружба, – розповідає Олена Олегівна.

Ансамбль об’єднав представників різних професій. Володимир Данько та Сергій Панченко працюють на підземному сховищі зі зберігання газу, Павло Поплавко – культпрацівником в ПТУ-60, Микола Коржаков трудиться у меблевому магазині, Руслан Лисенко озвучує масові заходи в районному Будинку культури, Юрій Волошин працює викладачем музичного відділення (клас гітари) Кегичівської дитячої музичної школи, Леонід Волошин є священнослужителем, а Павло Кочка є гідним продовжувачем родинної династії працівників культури.

Чоловічий ансамбль «Соколи» є неодмінним учасником усіх масових заходів не лише в Кегичівському районі, а й в області.

Юрій Борщ, матеріал з газети Слобідський край" №105 від 01.09.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта