На Старий Новий рік діти щедрували в райдержадміністрації, а дорослі танцювали навколо ялинки (ФОТО)

15.01.2013 07:00 Культура
фото Коломакської та Богодухівської РДА фото Коломакської та Богодухівської РДА
Цього року в Коломаку Старий Новий рік, або свято Маланки, відзначили з розмахом.

У селищі влаштували справжнє театралізоване шоу в стилі українських народних традицій, на якому гуляли і веселились жителі району.

Було надзвичайно приємно бачити в людях абсолютно різного віку зацікавленість і непідробне захоплення святом. Коломчан приваблювали весела музика, сяюче різнобарв’я вогнів гірлянд новорічної ялинки та театралізоване дійство, де можна було зустріти майже всіх казкових персонажів, і, звісно, головних героїв даного обряду, що висловлювали добрі побажання, веселили піснями, танцями, жартівливими сценками. З імпровізованої сцени жителів Коломаччини привітали керівники району та побажали усіляких гараздів.


Цікавою була концертно-розважальна програма, в якій звучали вірші, пісні на новорічну тематику та гуморески. Її підготували учасники художньої самодіяльності районного Будинку культури. Із захопленням зустріли глядачі виступ фольклорного гурту «Світлиця», у виконанні якого прозвучала низка обрядових пісень з циклу «Щедрий вечір, добрий вечір» та фольклорні замальовки ряджених «Добрий вечір тобі, пане-господарю».


Під веселий сміх і виск проходили різні конкурси та ігри, які проводили Дід Мороз і Снігуронька. І, звичайно, на переможців чекали призи. А оскільки учасники були різного віку, то і призи відповідали віковим категоріям. Але цього святкового вечора Дід Мороз нікого не оминув – ні призерів, ні тих, хто зазнав поразки, бо отримали хоча і невеликі заохочувальні, але все ж таки призи.

Під час конкурсу на кращу щедрівку дзвінким переливом линули дитячі голоси, бажаючи людям добробуту, щастя, нових злетів, заможного життя та здійснення мрій. А чого вартий був танцювальний марафон, в якому із задоволенням взяли участь як діти, так і дорослі! І яке Новорічне свято без хороводу? Тож традиційно Дід Мороз і Снігуронька повели навколо ялинки танок, у який поступово влилися майже всі святкуючи, що прийшли на площу. Поступово театралізоване свято Маланки переросло у всенародне гуляння.

– У п’ятницю, напередодні свята Меланки, завітали гості і до Богодухівської районної державної адміністрації. Вихованці старшої групи ДНЗ № 7 «Теремок» уміло щедрували, співали новорічних пісень. У своїх виступах-привітаннях бажали і здоров’я, і достатку, і всіляких гараздів, – розповіла начальник відділу з питань внутрішньої політики Богодухівської райдержадміністрації Лариса Сахно.


За щирі побажання від голови районної державної адміністрації Бєлого Володимира Миколайовича діти отримали подарунки.

Наталія Келембет, Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №7 15.01.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта