На вулиці Харкова вийшли музиканти

20.06.2015 08:37 Культура
www.city.kharkov.ua www.city.kharkov.ua
20 і 21 червня Харків приєднається до Всесвітнього дня музики.

На міських вулицях буде звучати фолк і джаз, хіп-хоп і класика, панк-рок і госпел. Разом з музикантами створювати свято для харків'ян будуть актори, танцюристи і перформери.
Як повідомили організатори, для артистів це можливість виступити в найнезвичайніших місцях, для слухачів - це знайомство одне з одним, з містом, його музикою та культурою.
Виступи колективів відбуватимуться приблизно на 30 відкритих і закритих майданчиках. Вхід на всі заходи буде безкоштовним.
У сквері «Стрілка» гратимуть на вуличному фортепіано, а на площі Архітекторів цілий день лунатиме класична музика у виконанні камерних ансамблів.

На майданчику біля Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка свято триватиме два дні. Тут на глядачів чекають виступи школи капоейри «Dende Kharkov», кращих артистів і танцюристів на хіп-хоп сцені, танцювально-перформативний майданчик «Dance field». Увечері в амфітеатрі за ХНАТОБом покажуть музичну кінострічку від проекту «Кіно під відкритим небом». Також перед глядачами виступлять колективи народних інструментів.

У саду Шевченка розташується сцена «Музика народів світу», на «стекляшці» - акустична локація, у дворі галереї «АВЕК» - джаз. Класичну музику також можна буде послухати в Літературному музеї, соборі Успіння Пресвятої Діви Марії, Харківському університеті мистецтв ім. І. П. Котляревського. Також виступи музикантів пройдуть на сцені біля ст. м. «Держпром», а рок-сцена буде організована в парку Горького.

Тетяна Огородня

Автор: Администратор сайта