Над Харковом пролетить літак з чудотворними іконами

28.01.2014 13:57 Культура
http://www.unian.net http://www.unian.net
Сьогодні о 10.00 з київського аеропорту «Жуляни» піднявся в небо літак з незвичайними пасажирами.

Архієреї Української Православної Церкви, монахи і шановані в народі святині нашої землі - чудотворні ікони Божої Матері і ковчег з мощами святих - облетять за найближчі сім годин Україну, зробивши в небі хресне знамення. Під час польоту буде відбуватися молитва про мир в Україні, - пише “УНІАН”.

На проведення повітряного хресного ходу дав благословення Блаженніший Митрополит Володимир. На борту літака знаходяться намісник Святої Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, намісник Київського Введенського монастиря єпископ Фастівський Даміан, намісник Київського Різдва Богородиці Десятинного монастиря архімандрит Гедеон (Харон) і братія Почаївської Лаври.

Серед святинь, які сьогодні благословлять Україна, - чудотворна Почаївська ікона Богородиці, чудотворний образ Божої Матері, Ізюмська Пещанська і Десятинна ікони Пресвятої Діви, а також ковчег з мощами святих з Почаївської Лаври.

Перед початком хресного «літа» вранці 28 січня о Київському Десятинному монастирі була проведена Божественна літургія.

Після вильоту з Києва літак зі святинями кілька разів облетить столицю України, після чого здійснить такий маршрут: Луганськ - Ужгород - Сімферополь - Харків. По завершенню літак повернеться до Києва.

Джерело: УНІАН
Автор: Администратор сайта