"Нехай війна припиниться, нехай по всій Україні розквітнуть яблуні". На "Укрпошті" почитали листи дітей (ФОТО)

29.12.2014 10:05 Культура
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
Відтепер Діду Морозу можна не тільки писати листа, а й отримати від нього відповідь. У зимового чарівника з’явилися власні конверт і марка.

Свій подарунок до Нового року та Різдва підготували поштовики – виготовили конверт і марку Діда Мороза. Спецпогашення відбулося днями в Харківській дирекції «Укрпошти». Тепер усі листи з побажаннями дітлахів обов’язково доходитимуть до адресата. До речі, перші новорічні бажання малечі Дідусь зі Снігуркою вже знають, адже їм передали велику скриньку з листами. 

Цього року головним побажанням маленьких українців були не іграшки або електронні гаджети, а мир і злагода в державі. Діти хочуть, щоб усі батьки повернулися додому, щоб більше ніколи в Україні не лунали постріли, хіба що тільки салюти.

«Здрастуй, Дідусю Морозе! Мене звуть Міша, мені 5 років. Я дуже люблю яблука, маму з татом, ходити в садочок і гратися зі своїми друзями. У цьому році в нашу країну прийшла війна і замість того, щоб бігати і гратися з друзями на вулиці, багато дітей спустилися в підвали. Дідусю Морозе, дуже тебе прошу: нехай війна припиниться, нехай по всій Україні обов’язково розквітнуть яблуні, абрикоси та інші дерева, щоб усі діти могли їсти фрукти», – зачитав листа від хлопчака Дід Мороз.

Коли Дідусь з усіма дитячими бажаннями познайомився, настав час перших новорічних подарунків. Вірші та правильні відповіді на загадки в обмін на купу солодощів. А потім Дід Мороз та керівництво Харківської дирекції «Укрпошти» взяли до рук штемпеля та урочисто погасили марки, а діти допомагали в цьому процесі.


– «Укрпошта» вирішила відродити старі добрі традиції. Кожна дитина повинна знати, що Дід Мороз існує, і що саме через нашу пошту йому можна надіслати листа. А ще можна від нього і відповідь отримати – або звичайною поштою, або наш співробітник з кур’єрської служби принесе, – розповідає директор Харківської дирекції «Укрпошти» Олег Мурашов.
«Пошта Діда Мороза» – акція, якою традиційно зустрічають новорічні свята в «Укрпошті». На Харківщині у продажі близько півтисячі святкових конвертів, тож поспішайте написати свого листа.

Окрім «Пошти Діда Мороза», діє акція «Лист солдату». До дня захисника Вітчизни поштовики випустили патріотичну марку – «За честь! За славу! За народ!» та разом з Міноборони закликали українців привітати солдатів  у зоні АТО з Новим роком. Усі листи та посилки обіцяють передавати особисто бійцям на блокпостах.

Також Харківська дирекція «Укрпошти» провела кампанію «Допоможи другові»: привітала та надіслала подарунки дітям співробітників Луганської дирекції.

У планах на наступний рік – випустити марки із зображенням Слобожанських краєвидів.
– Востаннє марки, пов’язані з Харківською областю, випускалися в 2013 році, до ювілею Іллі Рєпіна. Якось це несправедливо, тому ми зробили запит до Києва, щоб нам надрукували марки із зображенням пам’яток Харкова та області. Які саме будуть зображення, поки що не знаємо. Можливо, і наш Головпоштамт, адже він ровесник Держпрому, обидві будівлі було зведено в 1928 році. Нову марку очікуємо до 8 березня, – зазначив Олег Мурашов.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта