Ніч кажанів у Харкові. Монстри чи корисні тварини

15.09.2014 07:41 Культура
http://www.inpic.ru http://www.inpic.ru
14 вересня в Feldman Ecopark Центр реабілітації кажанів провів освітню акцію «Ніч кажанів». Відвідувачам розповіли і показали види цих тварин, що мешкають на території Харкова та області.

- Кілька кажанів потрапили до нас пораненими, ослабленими, і були на межі життя і смерті, - розповіла директор гуманітарних програм Feldman Ecopark Юлія Павіченко. - Турботливі співробітники Центру реабілітації кажанів Feldman Ecopark виходили тварин, і сьогодні під час заходу ми урочисто випустили одужавших кажанів в природу.

Крім лекцій про рукокрилих гості вечора змогли познайомитися з виставкою штучних будиночків для кажанів і подивитися тематичний фільм. Ті, хто побажав почути недосяжні для людського слуху видавані кажанами звуки, змогли зробити це за допомогою спеціального ультразвукового детектора. Малюків порадували ігри та конкурси, а на завершення свята пройшло грандіозне лазерне шоу.

За словами Юлії Павіченко, метою акції було привернення уваги до проблеми збереження вимираючих видів рукокрилих, а також інформування громадськості про нешкідливість та екологічну корисність тварин, яких люди зустрічають на горищах, балконах і нічних вулицях.

Відзначимо, що перші європейські ночі рукокрилих були організовані в 1990-х у Польщі та Франції.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта