Норвезький диригент завершив концертний сезон виступом у Харкові

25.06.2018 12:15 Культура
Фото автора Фото автора
22 червня у Харкові з великим успіхом пройшов концерт Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», на якому диригував Роман Резник.

Роман Резник колишній харків'янин, а зараз відомий норвезький фаготист, музикант Філармонічного Оркестру Осло. Останні два роки він  займається диригуванням. Художній керівник МАСО «Слобожанський»  Гаррій Абаджян, колишній вчитель Романа Резника, вважає, що виступ оркестру під керівництвом Романа Резника буде сприяти подальшому творчому розвитку нового покоління оркестрантів.   

Цим концертом норвезький диригент завершує  концертний сезон до Харкова він  успішно виступав у королівському Альберт-холі в Лондоні.

На концерті було виконано Симфонію № 40 Вольфганга  Амадея Моцарта, Сюїту з балету «Ромео та Джульєтта» Сергія Прокоф'єва, а також Концерт для двох кларнетів з оркестром чеського композитора Франтишека Крамаржа. Це був подвійний сюрприз для публіки: по-перше, сам автор маловідомий, але дуже цікавий композитор епохи високого бароко, який залишився «у тіні» своїх великих сучасників, Моцарта та Бетховена, а тому його твори рідко виконуються. По-друге, для кларнетистів солістів Владислава Петрика та Лерніка Хачатряна це був свого роду дебют: для Владислава перший сольний виступ після закінчення консерваторії, а  для Лерніка перший виступ з оркестром як соліста.    

Нагадаємо, що цей рік для МАСО «Слобожанський» ювілейний: оркестру виповнюється 25 років. Останній концерт сезону відбудеться 29 червня.