Одружували на один день молодят під Харковом (ФОТО)

06.08.2013 09:19 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
3 серпня під Харковом відбувся традиційний фестиваль "Весілля у Малинівці - плюс".

Колоритною розвагою фестивалю стало укладання шлюбів тривалістю в один день. Так, на концертному полі встановили весільну арку, біля якої закохані обмінювалися обітницями, а ведучий видавав «свідоцтво про шлюб». Сертифікат був дійсним лише до закінчення фестивалю. Попри те, що сьогодні молодь не поспішає одружуватися, на «Весіллі у Малинівці – плюс» до вівтаря вистроїлася неабияка черга.

Анна та Юрій Зеніч з Малинівки вже одружені вісім років і мають трирічного сина. На фестиваль подружжя приїхало відпочити, а при нагоді сказати одне одному ще раз про свої почуття.


– Ми були на фестивалі минулого року. Тоді проводився схожий обряд, але ми так і не наважилися знову «взяти шлюб», – сказала Анна Зеніч. – Зважилися зробити це цього року і не шкодуємо. Це дуже красивий і романтичний обряд.

А от інша пара, харків’яни Карина Шалоніна та Сергій Медведєв, офіційно не одружені і йти до справжнього РАГСу поки що не збираються. До малинівського весільного вівтаря молодих привезла мати нареченої. Жінка з гордістю заявляє, що це була її ідея, а новоспечений «зять» їй дуже подобається. Жених відповідає їй взаємністю та вже називає Вікторію Шалоніну мамою.


Знайшлися на «Весіллі у Малинівці – плюс» і охочі одружитися по-справжньому. Так, у ході фестивалю шлюб зареєстрували вісім пар. Молодих на концертній сцені привітали очільники області та подарували їм подарунки до весілля. Кожна пара отримали по телевізору, мікрохвильовій печі та по 2 тис. грн. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов стали почесними свідками.

– Я жодного разу не був свідком на весіллі у своїх друзів, тому тут, на фестивалі, я отримав колосальний досвід. Мабуть, зовсім не кожна людина може похвалитися тим, що в один день стає свідком на весіллі у вісьмох пар, – сказав Михайло Добкін. – Фестиваль «Весілля у Малинівці» з року в рік стає все більш масштабним. Ініціатива, яка народжується на місцях, здатна бути дуже креативною і цікавою, а також найбільш адаптованою до місцевої території. Тільки тут зрозуміло, як краще зробити фестиваль.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №93 від 06.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта