Оголосили пошуки талантів на літній фестиваль в області

03.06.2016 08:35 Культура
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
2 липня у «Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди» традиційно проходитиме культурно-мистецьке свято «Містерії Купала».

Організатори уже оголосили набір учасників. До участі у фестивалі запрошують фольклорні колективи з тематичними вокально-обрядовими програмами (тривалість 10-15 хв.), основаними на місцевому етнографічному матеріалі весняно-літнього циклу свят «Трійці», «Івана Купала», петрівчаних, жнивних обрядів та інш.

Крім того  взяти участь у заході запрошують майстрів декоративно-ужиткового мистецтва з традиційними виробами, а також майстрів, які можуть запропонувати майстер-класи.

У рамках святкування організатори обіцяють  виступи колективів на творчих майданчиках фестивалю, виставку робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та конкурс-презентацію самобутньої купальської атрибутики «Купальська традиція», на якому представлятимуть традиційні елементи обряду (купальські дерева, обрядових ляльок («Маринку», «Купала»)), дівочі вінки та обрядові страви тощо.

Заявку на участь колективи мають надіслати до 20 червня за електронною адресою: [email protected] ([email protected]) або за тел./факс: +38 (057) 649-41-40, 066-91-32-220.


Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта