Олександр Фельдман різко засудив показовий розтин лева в датському зоопарку

12.10.2015 09:22 Культура
Фото:ctv.by Фото:ctv.by
Народний депутат України, засновник Feldman Ecopark Олександр Фельдман різко засудив бажання співробітників датського зоопарку показати школярам розчленовування лева.

«Пізнавальний» захід, яким його вважають представники установи, планується провести під час шкільних канікул, 15 жовтня, в зоопарку міста Оденсе.

 «Це дикість, це неприйнятно в цивілізованому суспільстві і ніколи не стане нормою», - сказав політик.

Відзначимо, що на сайті установи повідомляється, що раніше лев був приспаний через збільшення популяції цього виду хижаків в зоопарку, а його тіло заморожено спеціально для проведення публічного розчленування. Працівники зоопарку заявляють, що бажаючі зможуть розглянути препарування лева в деталях: у процесі будуть дані пояснення і продемонстровані внутрішні органи хижака.

Олександр Фельдман зазначив, що в першу чергу дітей треба вчити доброті й турботі про тварин. «Завжди можна знайти можливість врятувати тварину, яка для когось стало тягарем», - сказав він.

Також народний депутат запевнив, що Фельдман Екопарк з радістю прийме будь-яких тварин, які через обставини стали непотрібними господарям. «На базі екопарку цілодобово діє служба порятунку диких і екзотичних тварин. Ми завжди готові забрати і виходити тварину, яка потребує допомоги», - сказав Олександр Фельдман.

Микола Мірошник 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта